Warme Wens

Warme Wens

Categorie
Vrije Tijd
Adverteerder
AMSTERDAM AIRPORT SCHIPHOL & TRANSAVIA
Bureau
Red Urban en Dorst & Lesser
Jaar
2014
Paginanummer
378

Doelstelling

Breng vanuit de kerstgedachte op een sympathieke en bovenal persoonlijke manier het gezamenlijk doel 'verbinden' tot leven, zodat er voor Schiphol en Transavia merksympathie gerealiseerd wordt.

Doelgroep

Eigen base Schiphol en Transavia (primair) en NL reizigers (secundair).

Concept

Kerst staat voor een gevoel van verbondenheid. Dat gevoel past perfect bij Schiphol en Transavia die beide 'verbinden' diep in hun DNA hebben zitten. Om dat gevoel tot leven te brengen, spelen we in op de wens om, juist voor de drukke kerstperiode, te laten zien dat je elkaar een warm hart toedraagt. Met een unieke Warme Wens activatie geven we iedereen online de mogelijkheid om een ander een warme kerstwens te sturen. Met elke wens gunt de deler de ontvanger ook een kans op twee vliegtickets. Dus nu eens een keer geen incentive voor jezelf, maar een oprechte wens en een kans voor iemand anders.... Gebreide kerstballen vormen de toepasselijke dragers voor alle gepersonaliseerde warme wensen. Na verzending worden zij virtueel in de kerstboom gehangen en daarmee zichtbaar voor alle bezoekers. Het compleet gebreide 'Warme Wens'-platform is 'mobile first' en geoptimaliseerd voor social delen. Voor de mobiele gebruiker is een heel gebruiksvriendelijke deelfunctie via WhatsApp ontwikkeld.

Media- en middelenstrategie

Aanjagen > In een sfeervolle (kerst)video zijn échte medewerkers van Schiphol en Transavia hard aan het werk (breien) om een persoonlijke kerstwens te maken. De video eindigt met een kerstwens en een oproep om naar de actiesite te gaan waar je zelf een kerstwens voor iemand kunt maken. Paid media > Facebook (promoted video, page post ad & page post link ad) en YouTube (Trueview). Owned media > Social kanalen (YouTube, Facebook, Twitter en LinkedIn), promo banners op websites en in app, nieuwsbrieven, videoscherm op Schiphol Plaza, en voor de (interne) activatie werden 150 gebreide kerstballen handgemaakt. Earned media > Persbericht en verschillende influentials ontvingen een echte gepersonaliseerde gebreide kerstbal.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken