Waarom moeilijk doen, als het makkelijk kan.

Waarom moeilijk doen, als het makkelijk kan.

Categorie
Dienstverlening Financieel
Adverteerder
CENTRAAL BEHEER
Bureau
Etcetera
Jaar
2018
Paginanummer
218

Nominatie 2018

Doelstelling

Centraal Beheer is bij het grote publiek vooral bekend als verzekeraar, maar het merk is bezig een grote beweging te maken naar brede dienstverlener, waarbij het niet alleen verzekeringen en financiële producten aanbiedt, maar dagelijks relevant wil zijn met nieuwe diensten en oplossingen. Om dit aan de consument duidelijk te maken is er een nieuwe merkpositionering en campagneconstruct ontwikkeld waarmee merk en proposities op een herkenbare en consistente manier onder de aandacht worden gebracht.

Doelgroep

We richten ons primair op de 'Dynamische gezinnen'. Dit zijn vaak tweeverdieners of alleenstaanden met of zonder kinderen met een bovenmodaal inkomen. Wonend in de grote steden in een rijtjeshuis of appartement en in bezit van een auto.

Merkomschrijving

Al meer dan 100 jaar staat Centraal Beheer klaar voor zijn klanten. Met pragmatisme, positiviteit en lef vindt Centraal Beheer zichzelf elke keer opnieuw uit.

Concept

Wie heeft er niet weleens in een bouwmarkt gestaan, zonder enig idee te hebben welk 'dingetje' nou de juiste is? In welk huis zijn er geen klusjes te vinden die altijd worden uitgesteld, zoals dat ene peertje of de plinten die nog gelegd moeten worden? Deze en andere herkenbare situaties (verkregen uit data-analyse) vormden het startpunt van de campagne voor de nieuwe propositie van Centraal Beheer: de Klushulp. De Klushulp kun je inschakelen voor iedere klus in en rondom het huis waar je zelf geen tijd voor, verstand van of zin in hebt. Dit was ook de introductie van het nieuwe campagneconstruct 'Waarom moeilijk doen, als het makkelijk kan', waarin we vanuit herkenbare moeilijke situaties met een knipoog laten zien dat het leven een stuk makkelijker en leuker kan zijn als je voor het gemak van Centraal Beheer kiest.

Media- en middelenstrategie

We ontwikkelden een geheel nieuw campagneconstruct, het Centraal Beheer brand format: 'Waarom moeilijk doen, als het makkelijk kan', dat toepasbaar is op alle verschillende middelen - video (televisie, online video, pre-rolls), audio (radio, streaming), OOH en online display - en gebruikt kan worden voor alle bestaande en nieuwe proposities. Het brand format is een herkenbaar construct dat het merk consistent laadt door alle proposities en kanalen heen, maar dat ook flexibiliteit biedt om verrassend te zijn.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken