WAARDERING VOOR DE HYPOTHEEKADVISEUR

WAARDERING VOOR DE HYPOTHEEKADVISEUR

Categorie
Geïntegreerde Communicatie
Adverteerder
Florius
Bureau
Universal Media en XXS
Jaar
2008
Paginanummer
322

Doelstelling

Tweeledig: De goede relatie met het intermediair bevestigen en zorgen voor naamsbekendheid van Florius bij de consument.

Doelgroep

1 Jonge starters (mensen onder de 35 die voor het eerst van plan zijn om een huis te kopen). 2 Huizenbezitters (mensen die doorstromen naar een volgende woning of mensen die hun hypotheek willen oversluiten). 3 Het intermediair.

Concept

Florius heeft 2008 uitgeroepen tot jaar van de onafhankelijke hypotheekadviseur. Florius verrast hypotheekadviseurs het gehele jaar door met producten en acties waarmee de adviseur op zijn beurt zijn klanten kan verrassen. We trappen af met een mailing waarbij de hypotheekadviseur letterlijk op een voetstuk worden geplaatst. Vanaf dat moment spreekt Florius in elke vorm van B2B-communicatie haar waardering uit richting hypotheekadviseurs. Die lijn wordt zelfs doorgezet in consumentencommunicatie. Op radio wordt meer waardering gevraagd voor hypotheekadviseurs (en daarmee indirect meer aandacht voor Florius). Elke tvc van Florius verwijst consumenten rechtstreeks naar de hypotheekadviseur. Om de verkoop van hypotheken nog eens extra te faciliteren, wordt een tag-on ingezet over het Hypotheekproduct van het Jaar (een vakprijs die Florius is toegekend door het intermediair). Florius werd winnaar van de Gouden Spreekbuis, een prijs die het intermediair jaarlijks toekent aan de geldverstrekker die zijn imago bij het intermediair het meest heeft verbeterd.

Media- en middelenstrategie

Richting de consument is in 2008 gekozen voor concentratie, efficiency en continuïteit. Gedurende bijna het gehele jaar is de campagne op tv uitgezonden, waarbij gebruik is gemaakt van de week op/week af inzetstrategie. Op deze manier is er binnen deze extreem competitieve markt met relatief beperkte middelen effectief campagne gevoerd. De naamsbekendheid groeide van 20 naar 40%. Richting intermediairs is juist gekozen voor een meer gepersonaliseerde en impactvolle aanpak. Hiervoor zijn vakbladen, radio, internet, events en (vooral) veel verschillende mailings ingezet.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken