VW Transporter, weet niet van ophouden

VW Transporter, weet niet van ophouden

Categorie
Excellent
Adverteerder
Volkswagen Bedrijfswagens
Bureau
ACHTUNG!
Jaar
2012
Paginanummer
290

Nominatie 2012

Doelstelling

In 2012 werd de Transporter 65 jaar. Voor Volkswagen Bedrijfswagens een mooie gelegenheid om de merksympathie en sales een impuls te geven.

Doelgroep

Heel zakelijk rijdend Nederland

Concept

Terwijl de meeste mensen bij 65 denken aan het pensioen, weet de Transporter nog lang niet van ophouden. En omdat veel van onze rijders deze mentaliteit delen, gingen we op zoek naar de oudste nog werkende vakman in Nederland. Onder de naam 65-klusser, starten we een zoektocht naar inspirerende persoonlijkheden die niet van ophouden willen weten. We portretteerden de opvallendste, en plaatsten videos van deze vakmannen op blogs en social media.

Media- en middelenstrategie

Het hele jaar 2012 stelden we in het teken van 'Weet niet van ophouden'. Op TV introduceerden we de verjaardag en het thema via een commercial. Als merkactivatie starten we het platform 65-klusser: op radio en online attendeerden we het publiek op ons 65 jarig bestaan en riepen we vakmannen op die ook niet van ophouden weten. Met portretvideos van de deelnemers, die via blogs en social media geseed warden, waren we in staat om ook via earned en owned media aandacht te krijgen. Een televisie programma besteedde zelfs aandacht aan de winnaar. Omdat we niet alleen merkdoelstellingen maar ook verkoopdoelstellingen hadden, starten we tijdens de RAI op radio, online en bij de dealers een salesactivatie rondom onze 65e verjaardag. De campagne resulteerde in stijging van de belangrijkste merkwaarden sympathiek en betrouwbaar, en zorgde bovendien voor een stijging van 60% in verkopen ten opzichte van 2011.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken