Vul de pot van de voedselbanken

Vul de pot van de voedselbanken

Categorie
Smart Idea
Adverteerder
HAK
Bureau
DDB Unlimited
Jaar
2020
Paginanummer
375

Doelstelling

De voedselbanken hadden het door de coronacrises zwaar, terwijl de verwachting was dat meer mensen dan ooit bij hen zouden gaan aankloppen voor hulp. HAK is daarom eind maart een hulpactie gestart om consumenten te activeren. Het doel was om zoveel mogelijk geld op te halen ter ondersteuning van de donatiecampagne #staysafeengeef.

Doelgroep

Heel Nederland

Merkomschrijving

Het is de missie van HAK om gezinnen in Nederland te helpen meer groenten te eten. We vinden het belangrijk dat iedereen een gezonde maaltijd met groenten op tafel kan zetten. HAK is daarom al jaren vaste partner van de voedselbanken en levert jaarlijks potten en zakken met groenten.

Concept

Consumenten werden opgeroepen om via een speciale Tikkie de pot van de voedselbanken te vullen. De eerste €50.000 werd door HAK verdubbeld.

Media- en middelenstrategie

Deze actie heeft €100.436,04 (incl. donatie HAK) opgehaald voor de voedselbanken, dankzij 4892 donaties. De campagne is veel gedeeld, o.a. door diverse influencers. Dit is aangevuld met bijna 4,9 miljoen impressies op FB & IG (payed). De actie heeft, naast een mooie donatie, ook veel publicity en awareness opgeleverd tegen een minimale investering.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken