VOORKOM KINDERSTERFTE

VOORKOM KINDERSTERFTE

Categorie
Non-Profit & Overheid
Adverteerder
UNICEF Nederland
Bureau
Roorda Reclamebureau
Jaar
2009
Paginanummer
452

Doelstelling

Kinderen zijn onze toekomst. UNICEF wil, als de grootste en meest succesvolle organisatie gericht op hulp aan kinderen wereldwijd, kinderen een toekomst geven door nu te helpen met daadkrachtige interventies. Daarvoor heeft UNICEF de bijdrage nodig van iedereen die ook kinderen nu een toekomst willen geven.

Doelgroep

De campagne richt zich op 35 plussers die zich willen inzetten en identificeren met kinderen in nood over de hele wereld.

Concept

Wereldwijd sterven nog steeds meer dan 9 miljoen kinderen voordat ze 5 jaar oud zijn. Daarom voert UNICEF campagne. De campagne laat in plaats van het kind als slachtoffer, zien dat er een toekomst is voor kinderen. Een toekomst die we vandaag nog veilig moeten stellen. Morgen is het namelijk te laat. De toekomst is vandaag al begonnen. De campagne is gestart met het statement ‘Wij geloven niet in morgen’.

Media- en middelenstrategie

De campagne is afgetrapt met de advertentie ‘Wij geloven niet in morgen.’ Dit statement werd geplaatst in de landelijke dagbladen en als poster verspreid door de vrijwilligers van UNICEF. In juni zijn TV en abri’s ingezet. Daarnaast advertenties in tijdschriften en een stoppercampagne. In het najaar zijn TV en radio ingezet en in de bladen een stoppercampagne.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken