Voor een diervriendelijke samenleving

Voor een diervriendelijke samenleving

Categorie
Non-Profit & Overheid
Adverteerder
DIERENBESCHERMING
Bureau
Here.
Jaar
2021
Paginanummer
274

Nominatie 2021

Doelstelling

Nederland kent de Dierenbescherming met name van het opvangen en redden van dieren. Maar de Dierenbescherming is en doet véél meer dan dat: de Dierenbescherming wil diervriendelijk vanzelfsprekend maken. Daarom wil de Dierenbescherming met deze campagne het beeld dat Nederland van haar merk heeft veranderen: van het redden van dieren naar het samen voorkomen van dierenleed.

Doelgroep

Algemeen publiek met een interesse in dierenwelzijn/dierenliefhebbers.

Merkomschrijving

De Dierenbescherming is de grootste en oudste dierenwelzijnsorganisatie van Nederland die zich inzet voor alle dieren.

Concept

Dieren zijn voor hun welzijn afhankelijk van mensen. Daarom komt de Dierenbescherming op voor dieren en stimuleert zoveel mogelijk mensen om dat ook te doen. Samen gaan we voor een diervriendelijke samenleving. Met deze nieuwe campagne benadrukt de Dierenbescherming dat ze er is voor dier én mens; dat ze mensen met alternatieven, educatie, en de online Dier & Mens Wijzer en haar sublabels (Beter Leven keurmerk, Dierenbuddy) helpt diervriendelijker te leven. Zo maakt de Dierenbescherming Nederland duidelijk waar ze voor staat en zich elke dag voor inzet.
Het is de eerste ‘corporate’ merkcampagne voor de Dierenbescherming. En met een nieuwe look and feel lanceren we unieke, onderscheidende brand assets: het wit, de kaders, de typografie, de speciaal gemaakte soundtrack en met name het vernieuwde logo gebruik (de hand en de poot) die als basis dient voor de dier en mens gedachte. Een vertelvorm die écht en oprecht is. Gemaakt met medewerkers, vrijwilligers en mensen die bijv. een asieldier adopteren of een Beter Leven keurmerk product gebruiken.

Media- en middelenstrategie

Omdat we een nieuwe merkbeleving en emotie aan het merk Dierenbescherming wilden geven, kozen we voor deze campagne voor video, want video is sterk in het overbrengen van een merkverhaal en emotie. De campagne is ingezet op TV, OLV, Youtube, VOD en Social.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken