Vol Leven

Vol Leven

Categorie
Fast Moving
Adverteerder
LEFFE (AB INBEV)
Bureau
FCB Amsterdam
Jaar
2017
Paginanummer
230

Doelstelling

Leffe herpositioneren als een breed toegankelijk speciaalbier van nu. De unieke en constante kwaliteit voor iedereen toegankelijk maken. De campagne moet voldoende mileage hebben om genietmomenten voor de doelgroep te activeren.

Doelgroep

De 'Sophisticated' Man (en vrouw) 35-59 met focus op persoonlijke ontwikkeling, houdt van nieuwe ervaringen en wil genieten van alle mooie momenten in het eigen leven.

Merkomschrijving

Leffe is een uniek Belgisch abdijbier dat met liefde voor traditie, aandacht voor ingrediënten en tijd wordt gebrouwen. De bekendste bieren van Leffe zijn Leffe Blond, Bruin en Tripel, die in veel Europese landen aan populariteit blijven groeien. Ondanks de populariteit van Leffe, is er nooit een krachtige merkcampagne in Nederland gevoerd. Om ook in de huidige speciaalbiermarkt een sterke positie te blijven houden, moest het merk daarom grondig worden afgestoft. Kortom: Leffe verdiende een eerste kwalitatieve introductie in Nederland.

Concept

Vol Leven. Leffe staat voor Vol Leven, een tweeledige betekenis. Vol Leven slaat op het product, de rijke en volle smaak, levend gist, het brouwproces en op de rijke historie van het vroegere leven in de abdij tot aan het abdijbier wat het vandaag de dag is. Maar Vol Leven slaat ook op mensen die bewust kiezen voor een mooi en vol leven, gevuld met stijlvolle en authentieke producten en smaken die dit verrijken. Daarmee is Leffe er voor iedereen die van het leven geniet. De campagne had als doel om mensen te inspireren om genietmomenten verder in te vullen. In 2017 is zowel awareness als consideration over het hele jaar gestegen. Tijdens de posttest scoorde de campagne bovenmatig op 'Love the brand', 'Enjoyment' en 'Meets my Needs'.

Media- en middelenstrategie

Om merkbekendheid op te bouwen is gekozen voor een korte maar intensieve TV-campagne om Leffe en 'Vol Leven' te positioneren en te activeren. Vol Leven werd uitgebouwd met een online campagne waar genietmomenten centraal stonden. Deze werden ook doorgevoerd in advertenties en activaties in horeca en retail, bijvoorbeeld rondom het Leffe Glas dat via social media met een eigen long format videoserie werd geïntroduceerd.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken