Voel de Kick van MINI Electric

Voel de Kick van MINI Electric

Categorie
Durables
Adverteerder
MINI NEDERLAND
Bureau
180 Amsterdam
Jaar
2021
Paginanummer
206

Nominatie 2021

Doelstelling

Positioneer de MINI Electric als een échte MINI, maar dan met de Go-kart feeling in het kwadraat. Genereer proefritten om dat gevoel overtuigend tot leven te brengen. Realiseer 100% meer leads en haal de verkoopdoelstelling van 1 op de 4 verkochte MINI’s is een MINI Electric.

Doelgroep

Particulieren en zakelijke rijders met urban lifestyle 30 – 55 jaar.

Merkomschrijving

MINI start in 1959 als antwoord op de vraag naar een compacte, zuinige en betaalbare vierpersoonsauto. Het merk ontwikkelt zich binnen en buiten de automotive tot een stijlicoon met eigenzinnig karakter en unieke rijeigenschappen. Juist het kenmerkende ontwerp met laag zwaartepunt, snelle acceleratie en plaatsing van wielen op de hoeken, geven hem het echte Go-kart gevoel. Die ‘Go-kart feeling’ staat centraal in de campagne die qua design compromisloos gelijk blijft aan de iconische 3-deurs variant maar dan met 0 gram CO2 uitstoot.

Concept

Voel de Kick van MINI Electric. De elektrische MINI is vooral een MINI; hij oogt, voelt én rijdt als een MINI en dat maakt elektrisch rijden leuk. Daarom geen focus op rationele redenen als range of oplaadtijd, maar op emotie: de kick van het rijden. Net als bij een kart zitten de wielen van een MINI zo ver mogelijk op de hoeken van de auto, wat zorgt voor een perfecte wegligging en strakke besturing. Deze vergelijking met de kart laten wij zien middels een proefrit op een echt kartcircuit en wedstrijdkart. Als extra laag binnen de campagne werden MINI dealers gevraagd om ook te rijden op het circuit en hiervan authentieke, zelfbedachte content te maken voor hun eigen kanalen en klanten om hen te enthousiasmeren voor een proefrit.

Media- en middelenstrategie

Beleving en gevoel staan centraal en resulteren in een digital en video first aanpak. De content werd landelijk door MINI Nederland getarget ingezet met focus op social en video. Lokaal waren de MINI dealers de 'local heroes' met hun eigen, authentieke content wat zorgde voor een unieke twist in de regio's en binnen de landelijke campagne. Het resulteert in een merk-eigen aanpak die alle proefrit en conversie targets ruimschoots heeft overtroffen.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken