Vodafone SOHO

Vodafone SOHO

Categorie
Business-to-Business
Adverteerder
VODAFONE
Bureau
Achtung!
Jaar
2015
Paginanummer
68

Nominatie 2015

Doelstelling

De klein-zakelijke markt is aantrekkelijk voor Vodafone. Er zijn in Nederland steeds meer kleine ondernemers, de marges in dit segment zijn hoger, en er is meer vraag naar value-added-services. Met een consistente geïntegreerde campagne, waarin de ondernemer zélf centraal staat, is Vodafone erin geslaagd om deze lastig bereikbare en niet makkelijk te overtuigen doelgroep in beweging te brengen.

Doelgroep

Met deze campagne richt Vodafone zich op ondernemers met 1 tot 30 medewerkers. Harde werkers voor wie hun eigen zaak altijd op de eerste plaats komt en kritisch ten opzichte van campagnes die (te) veel van hun kostbare tijd vragen. Om de relevantie te maximaliseren voerde we een 'vertical'-campagne: propositie, boodschap én media worden afgestemd op een de belangrijkste sectoren, zoals zakelijke dienstverlening of retail.

Concept

Uit onderzoek bleek dat veel ondernemers weten dat er nieuwe mogelijkheden zijn op het gebied van (mobiele) communicatie, maar vaak niet zien hoe zij deze goed kunnen inzetten. Van dienstverleners verwachten zij geen hulp bij ondernemen, dat kunnen ze immers zelf wel. Ze willen geïnspireerd worden hoe zij zelf technologie kunnen gebruiken om nieuwe kansen te creëren, efficiënter en effectiever te werken, en om bijvoorbeeld voor een betere werk-privébalans te zorgen. In onze campagne vertellen inspirerende ondernemers hoe mobiele technologie hen helpt meer uit hun zaak te halen.

Media- en middelenstrategie

In dit online-first programma vullen de middelen elkaar qua boodschappen aan blijven in vorm toch consistent. In iedere aflevering staat een hero-entrepreneur centraal in een 60” online video over zijn bedrijf. In een 30” cut-down worden, kort maar krachtig, de USP's en concrete voordelen van de oplossingen van Vodafone belicht. Het beeldmateriaal van de hero-entrepreneur wordt vervolgens doorvertaald naar print, pre-rolls, bannering, social, e-DM en in-store. De specifieke producten en diensten uit de cut-down zijn de motor achter sales acties tijdens de campagneperiode.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken