Vodafone One Net

Vodafone One Net

Categorie
Business-to-Business
Adverteerder
Vodafone
Bureau
THEY
Jaar
2012
Paginanummer
64

Nominatie 2012

Doelstelling

In 2011 maakte Vodafone met VastOpMobiel de eerste stap als aanbieder van mobiele én vaste telefonie. In 2012 introduceerde Vodafone One Net: een geïntegreerde oplossing, waarmee ook de daadwerkelijke vaste telefonie door Vodafone beheerd wordt. Een grote stap voor de van oorsprong mobiele aanbieder. Met een campagne bracht Vodafone het product succesvol onder de aandacht en verstevigde het de merkpositie als aanbieder van geïntegreerde diensten.

Doelgroep

Zakelijke beslissers en beïnvloeders bij bedrijven met 50-500 werknemers.

Concept

Als bedrijven zich oriënteren op een product voor zakelijke telefonie spelen er diverse belangen binnen het bedrijf. Er is één wens die al deze belangen verbindt: gemak. Voor alle belangrijke gebruikers van zakelijke telefonie. De receptioniste en medewerkers (één telefoonnummer voor vast én mobiel). De ICT- en officemanager (één hosted oplossing). En de financiële afdeling en directeur (één rekening). De campagne richtte zich op het gemak van een volledig geïntegreerde oplossing en claimde dat juist Vodafone beter op de behoeften van gebruikers inspeelt dan de traditionele aanbieders. One Net maakt het voor iedereen makkelijker om zijn werk te doen. Op die manier positioneerde Vodafone zichzelf niet als 'mobiele underdog', maar als zelfverzekerde aanbieder van geïntegreerde zakelijke telefonie.

Media- en middelenstrategie

De aanpak bestond uit drie fases, waarin steeds specifieker getarget werd. Fase 1: een brede claim in outdoor, gevolgd door een gesegmenteerde print- en online campagne in zakelijke titels. En, voor earned-media-aandacht, een online activatie rondom de belangrijkste beïnvloeder van zakelijke telefonie. In The Company voice of Holland ging Vodafone op zoek naar de receptionist(e) met de beste stem van Nederland. Fase 2: met DM werden prospects op de nieuwe dienst gewezen. Huidige mobiele klanten kregen een e-DM en salesvideo. Fase 3: salesactivatie en -ondersteuning voor accountmanagers (intern) en businesspartners (extern). Zij moeten immers de deal kunnen sluiten.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken