Vodafone Integrated Communications

Vodafone Integrated Communications

Categorie
Geïntegreerde Communicatie
Adverteerder
Vodafone Nederland
Bureau
THEY
Jaar
2010
Paginanummer
362

Doelstelling

Voor de zakelijke markt biedt Vodafone geïntegreerde communicatieoplossingen voor vast & mobiel en spraak & data. Doel van de campagne is het creëren van bekendheid voor deze oplossingen en het genereren van leads.

Doelgroep

Beslissers op het gebied van ICT in de grootzakelijke markt.

Concept

Vodafone wordt vaak alleen als mobiele aanbieder gezien. Om ook in het segment voor geïntegreerde communicatieoplossingen geloofwaardigheid op te bouwen, besloot Vodafone de campagne te starten vanuit een sterke customer insight: "Life's too short for communication chaos". Het managen van de organisatorische chaos van ingewikkelde processen en 'houtje-touwtje'-oplossingen kost ICT-managers tegenwoordig veel meer tijd dan het managen van ICT zelf. Dit gevoel werd verbeeld door een netwerkmonster in de systeemkast, opgebouwd uit een groot aantal communicatiemiddelen, contracten en rekeningen.

Media- en middelenstrategie

Vanwege de afgebakende doelgroep is gekozen voor een gesegmenteerde aanpak. Het monster werd ingezet over een groot aantal touch points. Met radio, print, outdoor en online bannering werd breed bereik opgebouwd. Gericht bereik werd gecreëerd met print, branded content en inserts in branchespecifieke bladen, aangevuld met advertorials en spectaculars op ICT-gerelateerde sites. Het monster vond verder zijn weg naar specifieke beslissers op directieniveau via (e)DM. Salesmanagers en businesspartners konden een digitale variant als handtekening downloaden. Alle uitingen verwezen naar een speciale landingspagina waar het monster in een 3D-animatie op een bijzondere manier bijna letterlijk tot leven werd gewekt. Er kon meer informatie worden gevonden en de 3D-animatie kon via YouTube en e-mail worden gedeeld. SEO en SEA werden hierbij optimaal ingezet. De campagne werd ondersteund met PR, met onder andere een social media release en een speciaal gemaakt monsterpak. Ten slotte was de campagne ook intern goed zichtbaar, onder andere door posters, laptopstickers en een quiz voor medewerkers.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken