Vitamine Kamerplant

Vitamine Kamerplant

Categorie
Fast Moving
Adverteerder
Bloemenbureau Holland
Bureau
Kingsday
Jaar
2012
Paginanummer
308

Doelstelling

Met kamerplanten in huis voelen mensen zich lekkerder. Onderzoek wijst uit dat je je beter kunt concentreren, de lucht zuiverder wordt en dat het je helpt ontspannen. Maar harde onderzoeksresultaten zegt mensen helemaal niets. Daarom zochten we een emotionelere drager voor deze gezondheidsclaims.

Doelgroep

Stijlbewuste vrouwelijke consumenten in de hogere sociale klasse (de zogenaamde 'Cultivated Performers')

Concept

'Je lekkerder voelen' is een territorium dat al jaren zeer consistent wordt geclaimd door cosmetica- en huidverzorgingsmerken. We hebben deze beeldtaal en het vocabulaire van de categorie gekopieerd naar kamerplanten; ze leveren immers hetzelfde resultaat. Je voelt je er beter, vitaler, jonger en stralender door! Met het beeld van een kamerplant in een cosmeticapotje en headings die fantastische effecten beloven, maakten we een campagne die herkenning oplevert en toch verrast: Vitamine Kamerplant, het mooiste verzorgingsproduct in huis.

Media- en middelenstrategie

Een eigen winkel voor deze campagne! Een tijdelijke winkel in de Kalverstraat met de looks van een parfumerie, maar waar je een persoonlijk potje Vitamine Kamerplant gratis kon ophalen met jouw eigen naam erop en een miniplantje erin. Op de site en op Facebook stelde je dit potje samen door een testje te doen met onze charmante adviseur. En dat potje werd 'live' in de winkel geplaatst. Zes dagen lang stond de winkel dan ook vol met mensen uit het hele land. Maar liefst 15.000 gepersonaliseerde potjes vlogen de deur uit. Deze winkel en de persoonlijke (gratis) potjes zorgden voor meer dan voldoende aandacht om in de pers het volledige 'wetenschappelijke' verhaal te vertellen. Vitamine Kamerplant blijkt een begrip te zijn dat resoneert en duidelijk de emotionele koppeling maakt met de gewenste gezondheidsclaims. Het succes van de campagne leidde er zelfs toe dat de campagne later in Duitsland is herhaald met een eigen winkel in Hamburg.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken