Visa World Card – De ideale vakantiematch

Visa World Card – De ideale vakantiematch

Categorie
Dienstverlening Financieel
Adverteerder
INTERNATIONAL CARD SERVICES
Bureau
Eigen Fabrikaat
Jaar
2013
Paginanummer
198

Doelstelling

ICS is in een verzadigde markt in staat gebleken om effectief en efficiënt prospects die op zoek zijn naar een creditcard te converteren. Echter, de instroom vanuit bestaande wervingskanalen zoals Search, DM en TM loopt terug. Om substantiële groei van nieuwe aanvragen te realiseren moet een bredere doelgroep worden aangesproken, die bewust kiest voor Visa World Card boven een ander type card. Het doel van de multi-channel campagne is +30% nieuwe aanvragen realiseren en productvoorkeur creëren voor de Visa World Card.

Doelgroep

Brede doelgroep: M/V 25-55 jaar met een latente behoefte aan een creditcard. Accent op hoger opgeleide mannen met een full time baan en een bovenmodaal inkomen in de leeftijd van 30-39 jaar.

Concept

De Visa World Card is de bekendste en meest geaccepteerde creditcard ter wereld. Met de World Card op zak word je bij ieder betaalmoment met open armen ontvangen, een fijn en zeker gevoel als je op vakantie bent. Om dit gevoel van vrijheid en betaalgemak te laden is de campagne ontwikkeld vanuit het gezichtspunt van de eigenaar en zijn card, tijdens een optimale vakantiedag. Om de positieve koppeling met vakantie te versterken is er gekozen voor een passend premium: de Ray-Ban zonnebril. Samen met de Visa World Card vormt het de ideale vakantiematch!

Media- en middelenstrategie

Vanuit de doelstellingen is gekozen voor een geïntegreerde campagne inclusief TV, Online bannering / retargeting / mobiel, DM + eDM. De campagneperiode was rondom de start van de zomervakanties, om daarmee top of mind te komen op een moment dat de doelgroep zich voorbereidt op zijn/haar vakantie. De keuze voor deze inzet is succesvol gebleken. Binnen uitdagende marktomstandigheden is het ambitieuze doel van 30% nieuwe aanvragen ruimschoots bereikt. Daarbij nam het aantal directe aanvragen op worldcard.nl met 54% toe, steeg het search volume significant en is de commercial ruim 90.000 keer bekeken op YouTube. De campagne had onder de streep een positieve ROI en zal in 2014 zeker een vervolg krijgen.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken