VIFIT KEEPS YOU GOING

VIFIT KEEPS YOU GOING

Categorie
Fast Moving
Adverteerder
FrieslandCampina
Bureau
ARA
Jaar
2009
Paginanummer
224

Nominatie 2009

Doelstelling

Versterken van het merk Vifit. Verjongen van het merk, zonder de oudere kopers te verliezen. Stijging van sales. De campagne leidde zowel tot de gewenste verjonging als de vereiste stijging in sales.

Doelgroep

Het algemeen Nederlandse publiek met de nadruk op het jongere segment (18-35 jaar). Deze jongeren kenmerken zich door een druk en actief leven waarin men niets wil missen.

Concept

Communicatiestrategie: Vifit verbetert je weerstand die vooral wordt ondermijnd door weinig slaap, een hectisch leven, ongezond eten en drinken. De campagne focust zich op het gevolg van de betere weerstand: je kunt langer genieten van en doorgaan met het drukke en hectische leven. Concept: Alle factoren die de weerstand ondermijnen komen voor in ‘de wereld van dance’. Daarom, en ook met het oog op verjonging is gekozen voor een concept dat een stukje uit het leven van een DJ laat zien. In ons geval DJ La Ona. Pay off: Vifit keeps you going. Via de wereld van dance koppelen we de gevolgen van een goede weerstand (Keeps you going) aan Vifit. Het platform bood ook prima mogelijkheden voor nonspot. Samen met RTL werd een 8-delige serie rond het uitgaansleven op Ibiza ontwikkeld. Maar ook voor activatie: o.a. een DJ-contest via Radio 538 en voor aanwezigheid bij Citymoves (drukbezochte party’s in 8 steden). En voor promoties: de Smash Dance CD van Radio 538.

Media- en middelenstrategie

Bij de mediainzet is gekozen voor media die het “keeps you going” gevoel het beste kunnen communiceren (televisie zowel spot als nonspot via een 8-delige serie over het uitgaansleven op Ibiza) of direct aansluiten bij de doelgroep op relevante momenten en locaties (sponsoring Citymoves, indoor posters etc.). Ook de promotie acties zijn gekoppeld aan het platform. TV spot en nonspot (8-delige serie rond het uitgaansleven op Ibiza), nonspot radio (Ibizaweek Radio 538), internet (website, nonspot Ibiza 24/7), onpack promoties, sponsoring van Citymoves.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken