Videoland. Weet wat er speelt

Videoland. Weet wat er speelt

Categorie
Vrije Tijd
Adverteerder
VIDEOLAND
Bureau
Achtung! mcgarrybowen
Jaar
2019
Paginanummer
388

Doelstelling

Maak van Videoland een consistent merk met een helder verhaal en een duidelijk onderscheidend vermogen van (toekomstige) concurrenten.

Doelgroep

Studenten (16 – 25), starters (25 – 35) en gezinnen met kinderen < 18.

Merkomschrijving

Videoland is dé streamingdienst van Nederland met de beste series, films en programma's uit binnen en buitenland.

Concept

Met 'Videoland. Weet wat speelt' ontwikkelden we een onderscheidend merkconcept, waarbij de relatie tussen Nederland en Videoland steeds de basis is van onze communicatie. Zo positioneren we Videoland als enige echte Nederlandse videostreamingdienst met producties die altijd dichtbij voelen. Dit trapten we af met een TVC waarin we laten we zien hoe Videoland producties voortkomen uit onderwerpen die spelen in Nederland. Maar ook hoe Videoland series, docu's en programma's elke keer weer het gesprek van de dag beïnvloeden. Want: wat speelt in Nederland, speelt bij ons. We creëerden een nieuwe visuele identiteit, een productcampagne waarin de USP's een plek krijgen en startte we een campagne in dezelfde stijl voor de 'Videoland Academy'. Een platform i.s.m. IDFA, IFFR en NFF, met steun van het Nederlands Filmfonds, dat Nederlands talent helpt om ervaring op te doen en zich verder te ontwikkelen. Dit past perfect binnen de 'Weet wat speelt' belofte van Videoland. Omdat we zo niet alleen vandaag, maar ook in de toekomst relevant, herkenbaar en dichtbij kunnen zijn.

Media- en middelenstrategie

Omdat bewegend beeld nu eenmaal ons product is, kozen we voor een mediastrategie met enkel video. De TVC's zijn breed getarget op beide doelgroepen om zoveel mogelijk bereik te genereren. Online is de commercial opgeknipt naar drie cutdowns van 15" en getarget op de bijbehorende doelgroep. Ook in de productcampagne spelen de Videoland producties de hoofdrol en worden de verschillende versies getarget op de doelgroep van de content. Zo blijven we over de hele lijn van onze media strategie herkenbaar en relevant.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken