VGZ. Met hart voor zinnige zorg

VGZ. Met hart voor zinnige zorg

Categorie
Dienstverlening Financieel
Adverteerder
VGZ
Bureau
DEAR
Jaar
2017
Paginanummer
180

Doelstelling

In een markt waarin er op productniveau weinig verschil is, wil het merk VGZ zich duurzaam onderscheiden. Op een herkenbare, eigen en vooral relevante manier.

Doelgroep

We richten ons op de 'normale' zorgverzekerde, veelal al VGZ-klant, die goed verzekerd wil zijn voor een redelijke prijs. Het inzicht voor deze doelgroep: als je nu of later toegang tot zorg nodig hebt, wil je je vooral kunnen focussen op je eigen gezondheid en zeker zijn van de beste zorg.

Merkomschrijving

VGZ is één van de grootste zorgverzekeraars zonder winstoogmerk van Nederland. VGZ streeft ernaar dat iedereen die zorg nodig heeft, makkelijk en snel goede zorg krijgt.

Concept

We willen de product benefits ontstijgen en vinden relevant onderscheid in het DNA van VGZ: de wens om de zorg voor iedereen goed en betaalbaar te houden. We gaan niet beloven wat VGZ daar nog aan gáát doen, maar uitdragen wat VGZ al doet: initiatieven van zorgverleners faciliteren die de zorg voor patiënten beter en simpeler maken. Zinnige zorg noemen we dat. We laten zien dat VGZ hart heeft voor de oplossingen van morgen, door ze vandaag al verder te helpen. Zoals minder lang in spanning zitten na een borstonderzoek. Of een online tool waardoor kinderen met astma minder vaak naar het ziekenhuis hoeven. Zinnige initiatieven waar je als patiënt direct iets aan hebt, en waardoor op de lange termijn goede zorg voor iedereen beschikbaar en betaalbaar blijft. Middels proof-based communicatie vertellen we vanuit de optiek van de patiënt wat de zinnige zorg oplossing voor hem/haar persoonlijk betekent. Zo ontwikkelen we een toon en vorm die past bij het inzicht en het merk VGZ: die van de empathische en pragmatische omdenker die vooral kijkt naar wat er wél kan (of beter kan), voor iedereen die zorg nodig heeft.

Media- en middelenstrategie

Na Prinsjesdag, als de interesse voor het thema zorg en zorgverzekering toeneemt, trappen we af met een teasecampagne (outdoor en PR). Daarmee wordt het begrip 'zinnige zorg' naar buiten toe geïntroduceerd. Vanaf dat moment staan in de 'touch' en 'tell'-lagen grote én kleine voorbeelden van zinnige zorg centraal. In ATL, online, social media en content vinden we balans tussen push en pull communicatie. De nieuwe koers wordt direct omarmd, zowel door de doelgroep als door andere stakeholders.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken