Verzekeren kan anders. Hockey kan veiliger.

Verzekeren kan anders. Hockey kan veiliger.

Categorie
Vrije Tijd
Adverteerder
INTERPOLIS
Bureau
FHV BBDO en 2Basics Breedtesport & Marketing
Jaar
2014
Paginanummer
390

Doelstelling

Per jaar raken zo'n 110.000 amateurhockeyers op het veld geblesseerd: door bal, stick of een slechte warming-up. Als 'official partner' van de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond wil Interpolis met slimme oplossingen helpen om blessures op het hockeyveld te voorkomen. Verzekeren is immers niet de enige oplossing. Uiteindelijk wil Interpolis op deze manier, behalve naamsbekendheid en sympathie genereren, een wezenlijke bijdrage leveren aan de hockeycommunity.

Doelgroep

Alle Nederlandse hockeyers die kans lopen om geblesseerd te raken en 320 hockeyclubs in Nederland, met focus op de 230 door de Rabobank gesponsorde clubs.

Concept

Een blessure kan natuurlijk iedere hockeyer overkomen. Maar de meeste hockeyers zijn vaak niet bewust met preventie bezig, laat staan dat ze weten hoe ze dit zelf kunnen aanpakken. Met alle gevolgen van dien: jaarlijks raken zo'n 110.000 hockeyers geblesseerd, van wie er 10.000 op de spoedeisende hulp terechtkomen. Interpolis verrast daarom ter plekke met slimme inzichten en met oplossingen voor hoe hockeyers zelf blessures op het hockeyveld kunnen voorkomen. Bijvoorbeeld met bitjes op maat ('wel zo slim, bitje in'), een warming-up-app en clinics. Voorkomen is immers beter dan genezen.

Media- en middelenstrategie

Interpolis wil zijn eigen plek verdienen in de Nederlandse hockeycommunity. Om alle hockeyers in het hart te raken, kiest Interpolis voor een gerichte, structurele aanpak in nauwe samenwerking met 230 Nederlandse hockeyclubs. Focus ligt op het ter plekke aanbieden van slimme preventie-inzichten én oplossingen. 'Hapdagen': laat je hier een bitje op maat aanmeten (tijdens lokale wedstrijden/trainingen, maar ook op het WK Hockey en de NK Shoot Out), Warming-up-app voor ongeschoolde coaches, met warming-ups ontwikkeld samen met de KNHB Academy, Activatie (stand met bitje happen), spectacular en boarding op het WK Hockey in Den Haag, Activatie via hockey.nl, Hockey Weekly en social media Interpolis, Jaap Stockmann (keeper Nederlands team) als ambassadeur, on- en offline.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken