VERSPILLING IS KILLING

VERSPILLING IS KILLING

Categorie
Dienstverlening
Adverteerder
ENECO ENERGIE
Bureau
NormadBlend Reclamebureau
Jaar
2005
Paginanummer
114

Doelstelling

Primair: Laat zien dat ENECO Energie de leverancier is die - in een tijd van stijgende energieprijzen - consumenten met eenvoudige middelen helpt hun energiekosten onder controle te houden. Secundair: Toon maatschappelijke verantwoordelijkheid van ENECO Energie.

Doelgroep

Consumenten die energie verbruiken.

Concept

Iedereen weet inmiddels wel dat energiebesparing belangrijk is, maar men is er niet echt bewust en actief mee bezig. Bovendien heeft het begrip Besparen een wat belerend en oubollig karakter. Daarom is voor de campagne het begrip Verspilling als insteek gekozen. Door Verspilling over-the-top te brengen, zullen mensen het wijzende vingertje relativeren en sneller de vertaling maken naar hun eigen situatie. Daarnaast is met de Verspilkalender een vorm gekozen waarbij de consument elke dag de boodschappen van ENECO Energie actief opzoekt.

Media- en middelenstrategie

Multimediale campagne in verschillende flights, gedurende een half jaar. Bewijsvoering via vier verschillende uitingen, ingezet op TV, Outdoor, Internet, Print en Klantenmagazine. Aanvullend onder andere joint-promotion met energiebesparend wasmiddel van Ariel en instrumenten zoals de Besparingsquiz, het Besparingspakket en de MKB-Besparingsscan. Om in 2006 elke dag bij klanten onder de aandacht te blijven, zijn 250.000 stuks gratis Verspilkalenders op aanvraag onder klanten uitgezet. Doorvertaling kalender onder andere naar internet en print.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken