Vermogens in Nederland

ABN AMRO MEESPIERSON / LVB

Nominatie 2018

Bekijk deze campagne op pagina 214 van het SAN Jaarboek 2018.

Adverteerder
ABN AMRO MEESPIERSON
Bureau
LVB
Account
LVB
Copy
LVB
Art
LVB Design
Strateeg
LVB
Opdrachtgever
Ferdinand Parijs, Ramona Chang
Film/Productiemaatschappij
LVB
Editor
Geert Stokman & LVB
RTV-producer
LVB
Fotografie
LVB
Illustraties
LVB Design
Nominatie
ja
Winnaar
nee
Bekijk ook andere cases van deze adverteerder
Meer van ABN AMRO MEESPIERSON
Bekijk ook andere cases van dit bureau
Meer van LVB
Word geïnspireerd door inzendingen in de categorie Dienstverlening Financieel
Meer Dienstverlening Financieel inzendingen

Dienstverlening Financieel

Doelstelling

Primair: laad het merk ABN AMRO MeesPierson inhoudelijk door vermogenden inspiratie te bieden via verhalen van andere vermogenden. Secundair: zorg via retargeting voor een extra leadinstroom van plus 50% ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder.

Doelgroep

Ondernemers en vermogenden, hun partners plus kinderen. Voornamelijk in de leeftijdscategorie 50+

Strategie/Concept

Met het inzicht dat ook ondernemende en vermogende mensen graag leren van (de fouten) van gelijkgestemden, bestaat de campagne uit negen verhalen van mensen uit de doelgroep: Vermogens in Nederland. Hun verhalen zijn vervat in meerdere documentaires en vormen de brandstof voor de campagne. Er is bewust gekozen voor uitgesproken karakters, zoals ex-voetballer Demy de Zeeuw (BALR & 433), bitcoinmiljonair Marc van der Chijs, ex-eigenaar Drukwerkdeal Marco Aarnink en de tweeling Julie en Marie Reinders die furore in de mode maken. Meer inhoudelijke opvolgcontent over onderwerpen uit de documentaires wordt vervolgens met retargeting ingezet om leads te verkrijgen.

Media- en middelenstrategie

Het 'hart' van de campagne zijn de primetime-uitzendingen van de drie docu's op RTL Z, in de door de bank en RTL Z samen geïnitieerde 'Week van de Vermogende'. Korte, afgeronde fragmenten werden uitgezonden via onder meer RTL, Business Insider en YouTube-advertising. En de docu's werden als geheel, en in delen uitgekiend gedistribueerd via online en social media. Een influencercampagne via de geïnterviewden en een freepublicity-aanpak in 'traditionele' media maakte de campagne helemaal rond. Awareness was de primaire doelstelling. Het online bereik werd daarna geretarget, met nieuwe inspiratiecontent én met verdiepende content over vermogensvraagstukken. In deze fase werden ontvangers getriggerd om in gesprek te gaan met private bankers, meer informatie te downloaden of contact op te nemen met de bank.

Ga naar de campagnesite

Volgend jaar als winnaar op het podium? Stuur je case in!

Case insturen