Vermogens in Nederland

Vermogens in Nederland

Categorie
Dienstverlening Financieel
Adverteerder
ABN AMRO MEESPIERSON
Bureau
LVB
Jaar
2018
Paginanummer
214

Nominatie 2018

Doelstelling

Primair: laad het merk ABN AMRO MeesPierson inhoudelijk door vermogenden inspiratie te bieden via verhalen van andere vermogenden. Secundair: zorg via retargeting voor een extra leadinstroom van plus 50% ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder.

Doelgroep

Ondernemers en vermogenden, hun partners plus kinderen. Voornamelijk in de leeftijdscategorie 50+

Merkomschrijving

ABN AMRO MeesPierson is een ondernemende bank, met maatschappelijke impact. Wij verplaatsen ons in de financiële leefwereld van onze klanten en streven naar een duurzame klantrelatie. We stellen hen in staat om altijd en overal de beste financiële keuzes te maken, nu en in de toekomst.

Concept

Met het inzicht dat ook ondernemende en vermogende mensen graag leren van (de fouten) van gelijkgestemden, bestaat de campagne uit negen verhalen van mensen uit de doelgroep: Vermogens in Nederland. Hun verhalen zijn vervat in meerdere documentaires en vormen de brandstof voor de campagne. Er is bewust gekozen voor uitgesproken karakters, zoals ex-voetballer Demy de Zeeuw (BALR & 433), bitcoinmiljonair Marc van der Chijs, ex-eigenaar Drukwerkdeal Marco Aarnink en de tweeling Julie en Marie Reinders die furore in de mode maken. Meer inhoudelijke opvolgcontent over onderwerpen uit de documentaires wordt vervolgens met retargeting ingezet om leads te verkrijgen.

Media- en middelenstrategie

Het 'hart' van de campagne zijn de primetime-uitzendingen van de drie docu's op RTL Z, in de door de bank en RTL Z samen geïnitieerde 'Week van de Vermogende'. Korte, afgeronde fragmenten werden uitgezonden via onder meer RTL, Business Insider en YouTube-advertising. En de docu's werden als geheel, en in delen uitgekiend gedistribueerd via online en social media. Een influencercampagne via de geïnterviewden en een freepublicity-aanpak in 'traditionele' media maakte de campagne helemaal rond. Awareness was de primaire doelstelling. Het online bereik werd daarna geretarget, met nieuwe inspiratiecontent én met verdiepende content over vermogensvraagstukken. In deze fase werden ontvangers getriggerd om in gesprek te gaan met private bankers, meer informatie te downloaden of contact op te nemen met de bank.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken