Verhuisbericht

Verhuisbericht

Categorie
Geïntegreerde Communicatie
Adverteerder
KPN, Nuon en Huis&Hypotheek
Bureau
Media Republic
Jaar
2006
Paginanummer
318

Doelstelling

Het crossmediale platform Verhuisbericht zet de drie sponsoren KPN, Nuon en Huis & Hypotheek al drie jaar neer als experts op het gebied van verhuizen. 1. om op een natuurlijke manier relevantie en expertise te laten zien rond het (commercieel belangrijke) verhuismoment. 2. om het assortiment producten en diensten op een natuurlijke wijze bij een breed publiek bekender te maken. 3. om leads te genereren van verhuizende consumenten.

Doelgroep

Doelgroep tv-programma: boodschappers 20- 49 jaar, breed demografisch bereik, breder dan andere klusprogramma’s, consumenten welstandsklasse A, B en C die binnen een jaar gaan verhuizen.

Concept

Verhuisbericht is een van de meest succesvolle 100% gesponsorde programma’s op de Nederlandse tv. Het programma neemt al drie jaar een vaste prime-time positie in op de dinsdagavond ‘Woonavond’ bij RTL 4. Ook het feit dat het programma vanaf het begin met dezelfde sponsorsamenstelling werkt is uniek en succesvol. Elk jaar zijn de resultaten verbeterd en na drie jaar is het programma uitgegroeid tot een crossmediaal platform rondom het verhuismoment.

Media- en middelenstrategie

Het tv-programma bij RTL 4 verrast een stel met een complete verhuizing. Hierin bieden de verschillende experts van KPN, Nuon en Huis & Hypotheek tips, handige producten en diensten. - Verhuisbericht ‘live’ te zien op de Woonbeurs in de Amsterdam RAI. Een Verhuisbericht-stand met producten en experts uit het tv-programma. Consumenten krijgen advies op het gebied van verhuizen, kunnen meespelen met het Verhuisbericht-spel met presentator Peter van der Vorst, een workshop ‘handig verhuizen’ volgen en een eigen verhuisbericht maken. - Tijdens het tv-programma worden consumenten die gaan verhuizen opgeroepen om mee te doen met een SMS-actie en zich in te schrijven op de website verhuisbericht.nl. Hier kan de consument een handige online verhuisplanner volgen. - In de boekhandels ligt het Verhuisbericht boek, een handig naslagwerk met tips en informatie over verhuizen. - Verhuisbericht folder: om extra aandacht te genereren voor het platform is een folder samengesteld die te vinden was op winkelvloeren van de Huis & Hypotheek shop, Nuon Energiewinkel en Primafoon.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken