Verder met financieren

Verder met financieren

Categorie
Business-to-Business
Adverteerder
ABN AMRO
Bureau
Selmore Creative Agency
Jaar
2014
Paginanummer
40

Winnaar 2014

Doelstelling

De zakelijke doelgroep heeft weinig vertrouwen in banken. Ze gaan er vanuit dat de kredietkraan dicht zit. En geloven dus ook niet dat er een bank is die ze verder kan helpen met financieren. Dat is precies wat ABN AMRO tegen alle verwachtingen in wil bewijzen.

Doelgroep

Zakelijk Nederland. Ondernemers die in mogelijkheden denken.

Concept

Ondernemers gaan er vanuit dat banken op de rem staan als het gaat om financieren. Terwijl ondernemers, groot en klein, verder willen. Met een opvallende visuele campagne laten we zien dat ABN AMRO verder gaat met financieren. De bank combineert verschillende financieringsvormen. En denkt verder dan alleen een krediet. In de campagne zie je dat letterlijk doordat bedrijven en zakelijke objecten in elkaar schuiven en in beweging komen.

Media- en middelenstrategie

We hebben met het inzetten van TV, pre-rolls, instore, advertenties, bannering en een radiocampagne zoveel mogelijk touchpoints met ondernemers in Nederland benut. Om vervolgens met ze in dialoog te gaan via het platform Verder met Financieren. Dat platform maakt het financieringsproces transparant, geeft informatie en bevat tips van peers. Daarnaast boden we MKB-ers met het financieringskompas ook een concrete tool waarmee ze kunnen zien of ze in aanmerking komen voor een financiering. Met een interne activatie stimuleerden we onze relatiemanagers en financieringsspecialisten. Zij moesten immers ook echt nieuwe financieringscombinaties gaan maken. De campagne werd zeer goed ontvangen bij de zakelijke doelgroep. Ondernemers vinden het aanbod van ABN AMRO onderscheidend, het spreekt ze persoonlijk aan en de campagne is geloofwaardig. Als gevolg daarvan zit ABN AMRO weer vaker met ondernemers om de tafel om te praten over financieren. En wordt de bank zelfs door ondernemers actief gevraagd om nieuwe financieringscombinaties te maken.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken