VERBINDT HEEL AMSTERDAM MET HEEL AMSTERDAM

VERBINDT HEEL AMSTERDAM MET HEEL AMSTERDAM

Categorie
Dienstverlening
Adverteerder
GVB
Bureau
N=5
Jaar
2008
Paginanummer
118

Nominatie 2008

Doelstelling

GVB wil met een nieuwe positionering en nieuwe campagne een emotionele lading geven aan het zuiver rationele imago van het merk GVB.

Doelgroep

Primair: Alle inwoners en bezoekers van de stad Amsterdam, in het bijzonder de reizigers met bus, tram, veer en metro. Secundair: de stakeholders en medewerkers van GVB

Concept

GVB wordt gezien als een functioneel openbaarvervoersbedrijf. Door jarenlang uitsluitend de noodzakelijke dienstmededelingen te communiceren zijn we de cruciale en bijzondere rol van GVB in Amsterdam uit het oog verloren. Tijd dus om GVB te voorzien van een emotionele lading die past bij het merk en zijn rol in de stad. Amsterdam is een van de meest pluriforme steden ter wereld. De nieuwe GVB campagne gaat over het verbindende element dat GVB is voor de Amsterdamse samenleving. Van Job Cohen tot tante Jo uit de 2e Egelantiersdwarsstraat. In de campagne verbinden we een verscheidenheid aan Amsterdammers met elkaar met behulp van een herkenbaar element uit de plattegrond van GVB. Na een grootse introductiecampagne hebben we vanuit dit concept de dienstregeling 2009 aangekondigd en een arbeidsmarktcampagne gevoerd. Diverse campagnes voor 2009 zijn in de maak waarbij we naast de noodzakelijke dienstmededelingen ook verdieping en invulling geven aan de verbindende rol die GVB speelt in de stad.

Media- en middelenstrategie

GVB en Amsterdam zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Met abri’s, steigerdoeken en bestickerde voertuigen is de campagne overal aanwezig in het Amsterdamse straatbeeld. In en om bus, veer, tram en metro is de campagne zichtbaar in stationspanelen, metropanelen en op de narrowcasting schermen in de trams. Bij de start van de campagne verbinden promoteams letterlijk zo veel mogelijk Amsterdammers met elkaar. Online advertising is ingezet op Amsterdamse sites en uiteraard is de campagne ook doorgetrokken naar www.gvb.nl.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken