Vera’s #First Concert

Vera’s #First Concert

Categorie
Excellent
Adverteerder
VODAFONE
Bureau
ACHTUNG!
Jaar
2014
Paginanummer
234

Nominatie 2014

Doelstelling

In het verleden gebruikte Vodafone zijn wereldwijde sponsorschap van de Formule 1 om naamsbekendheid op te bouwen. Inmiddels kent iedereen het merk en is de uitdaging om mensen op een positieve manier bij het merk te betrekken. Vodafone introduceerde het platform Firsts.com als plek om persoonlijke verhalen te delen over de bijzondere eerste ervaringen die mobiele technologie mogelijk maakt. En weinig dingen zijn zo universeel herkenbaar als de emotie van het delen van muziek. Om dat voor de eerste keer voor iemand mogelijk te maken is het ultieme bewijs van de merkbelofte 'Power to You'.

Doelgroep

Heel Nederland

Concept

Maak kennis met Vera, een ambitieus meisje van 19 en de held van dit verhaal. Vera is doof geboren, maar kan sinds kort weer horen dankzij een speciaal Cochlaer Implantaat (CI). Vera droomde ervan om samen met haar familie en beste vrienden een echt concert mee te maken. Om samen te kunnen genieten van muziek. Dus besloten we Vera een onvergetelijk #First Concert te geven en haar verhaal vast te leggen. De populaire artiest/componist Kyteman bewerkte de #1 hit Stay With Me" van Sam Smith naar een versie die geschikt was voor Vera's CI. Het verhaal van Vera en de bijzondere avond van het concert in Paradiso werden gevat in een documentaire. Zo voelde heel Nederland de universele aantrekkingskracht van muziek en de inspirerende mogelijkheden van communicatie en technologie."""

Media- en middelenstrategie

De campagne trapte af met een simpele vraag aan het Nederlandse publiek: wat is het perfecte nummer voor Vera? Via Vodafone's Twitter, Facebook en Youtube kwamen de reacties binnen, zelfs van andere Nederlandse artiesten. Op basis van een teaser werd voorafgaand aan het werkelijke concert al landelijke PR gehaald. In Paradiso kwamen vrienden en familie van Vera samen met andere CI gebruikers en geselecteerde Vodafone klanten. Het bewerkte nummer werd apart uitgebracht en de documentaire van 8 minuten werd wereldwijd verspreid via Firsts.com, social media, PR en diverse content deals.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken