Venco Choco D’rop: hoe een bijzondere smaakcombinatie Nederland veroverde.

Venco Choco D’rop: hoe een bijzondere smaakcombinatie Nederland veroverde.

Categorie
Fast Moving
Adverteerder
VENCO
Bureau
Alfred International B.V.
Jaar
2021
Paginanummer
264

Winnaar 2021

Doelstelling

Verleid Nederland om Venco Choco D’rop te proberen.

Doelgroep

Mensen die houden van drop én chocolade, en openstaan voor verwennerij.

Merkomschrijving

Drop met… chocolade? Jazeker! Als onbetwiste marktleider in het dropsegment besluit Venco om buiten de gebaande paden te treden en een heel nieuw gebruiksmoment te creëren. Om zo de behoudende categorie wat in beweging te brengen.
Venco wil Choco D’rop introduceren op een manier die mensen verleidt om ervan te gaan proeven, maar dan wel op een manier die goed aansluit op de belevingswereld van het merk. Dat is niet zonder uitdagingen, want de wereld van exquise chocoladeverwennerij vormt een groot contrast met het nuchtere Nederlandse Venco.

Concept

Vanuit het doel om te verleiden kiest Venco voor een concept dat volledig draait om beleving van Choco D’rops wonderlijke smaakcombinatie. Door het contrast tussen de twee smaakwerelden de spil van de communicatie te maken. Overdrachtelijk, met een culinaire Franse chocolatier als personificatie van chocoladeverwennerij, en als tegenhanger Ruben van der Meer die het nuchtere Nederlandse Vencodropje vertegenwoordigt. En ook letterlijk, met een impactvol beeld van een uiteenspattende Choco D’rop-bol, die op een smakelijke manier blootlegt hoe dit nieuwe product is opgebouwd.

Media- en middelenstrategie

Om het concept van Choco D’rop breed bekend te maken, wordt ingezet op TVC en OLV. In social, print, DOOH en op de winkelvloer wordt het smakelijke beeld van de uiteenspattende Choco D’rop ingezet om de nieuwsgierigheid (en de smaakpapillen) verder te prikkelen. Vanuit de constatering dat Venco’s ongebruikelijke smaakcombinatie bij veel mensen de vraag oproept ‘of dat dan wel lekker is’, wordt niet alleen ingezet op sampling, maar ook op een samenwerking met Linda.Lab en influencers, die hun oordeel over de smaak delen met hun volgers. Uit de vele reacties op social, en spontane vermeldingen in Delicious en Telegraaf Vrouw, bewijst Choco D’rop niet alleen lekker te zijn, maar ook talking value te hebben. Vanaf dat moment gaat het hard. Al binnen een halfjaar worden jaardoelstellingen behaald – aan het einde van het jaar zijn die verdubbeld. Nederland is als een blok gevallen voor Venco Choco D’rop.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken