VEILIG INTERNETTEN

VEILIG INTERNETTEN

Categorie
Geïntegreerde Communicatie
Adverteerder
Rijksoverheid/Ministerie van Justitie
Bureau
N=5 + KONG
Jaar
2009
Paginanummer
356

Nominatie 2009

Doelstelling

Mensen bewustmaken dat persoonlijke gegevens op internet kunnen worden misbruikt en mensen ertoe aanzetten maatregelen te nemen om dit te voorkomen.

Doelgroep

Internetgebruikers. Jongeren: overschatten hun kennis over cybercrime. Volwassenen: onderschatten risico’s van (financiële) transacties op internet.

Concept

‘Veilig internetten heb je zelf in de hand’ is de kern van de campagne. Cybercrime is een relatief nieuw maar groot probleem waarvan men de gevaren veelal niet ziet, terwijl men er veel tegen kan doen. Om gedrag te beïnvloeden, houdt het concept een spiegel voor. Het activeert dat stukje in jezelf dat best weet dat je iets zou kunnen en moeten doen. Gekoppeld aan concrete handelingsperspectieven, worden mensen getriggerd maatregelen te treffen. Volwassenen wijzen we erop dat veel gegevens op internet openbaar zijn. Via de Stanislav Hyves campagne waarschuwen we jongeren dat ze op internet vaak bekender zijn dan ze denken. Met groot succes: in één week 7 miljoen keer verstuurd, gigantische media-aandacht en Eurobest Goud. De campagne valt onder het koepelthema Veiligheid dat burgers moet doen beseffen dat zij zelf kunnen bijdragen aan de veiligheid van hun leefomgeving. ‘Veiligheid heb je zelf in de hand’ is de themagedachte. Mensen bewustmaken van hun onbewuste gedrag is het kerninzicht.

Media- en middelenstrategie

Om de doelgroepen zo efficiënt mogelijk te bereiken, wordt de boodschap geïntegreerd ingezet. TVC, radio, print en banners zorgen voor optimale impact en zichtbaarheid richting volwassenen. Alle middelen verwijzen naar de campagnesite. Gezien de populariteit en de interactieve mogelijkheden om de boodschap relevant te maken, is Hyves ingezet om jongeren effectief en impactvol te bereiken.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken