VAN OXXIO KRIJG JE ENERGIE

VAN OXXIO KRIJG JE ENERGIE

Categorie
Dienstverlening
Adverteerder
Oxxio
Bureau
707 Brand Communications
Jaar
2009
Paginanummer
134

Doelstelling

Met het aanbod van 1.000 kWh gratis groene stroom nieuwe klanten werven in de zeer competitieve energiemarkt.

Doelgroep

Gezinnen met kinderen, waarvan de beslisser in de leeftijd zit van 25-55 jaar en die sinds vrijgave van de markt nog niet zijn overgestapt.

Concept

Met het overkoepelende thema ‘Van Oxxio krijg je energie’ komt de kern van Oxxio - Slim Besparen - tot uiting en wordt het aanbod van 1.000 kWh gratis groene stroom eenduidig en simpel gecommuniceerd. Omdat energie abstract is en consumenten geen idee hebben wat 1.000 kWh betekent, is het aanbod geconcretiseerd. Wat kun je met 1.000 kWh gratis groene stroom allemaal doen? In de campagne geeft Oxxio verschillende voorbeelden die aansluiten bij Oxxio’s slimme bespaaradviezen in het RTL4 programma Eigen Huis & Tuin. In het voorjaar was 1.000 kWh genoeg om flink te klussen in en om het huis en in de herfst werd het gebruikt om een heleboel sinaasappels te persen om zo energiek de winter door te kunnen.

Media- en middelenstrategie

Rondom de sponsoring van het programma Eigen Huis & Tuin was de campagne te zien op tv, buitenreclame, online en op sales-materialen. Omdat het succes van de campagne in grote mate ook afhankelijk is van de inzet van Oxxio’s (sales)medewerkers, is de campagne intern met een speciaal programma gelanceerd. Een film en ludieke aandacht op de werkvloer onder het thema ‘Zonder ons, geen energie’ zorgden voor een grote actiebereidheid onder de medewerkers.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken