Van Nuon naar Vattenfall

Van Nuon naar Vattenfall

Categorie
BRANDING 360°
Adverteerder
VATTENFALL
Bureau
Red Urban
Jaar
2019
Paginanummer
428

Doelstelling

Maak Nederland bewust van, en geef ze een goed gevoel over het feit dat Nuon verdergaat als Vattenfall. Breng over waar Vattenfall voor staat, dat al het goede van Nuon blijft, terwijl de klimaatambities stijgen.

Doelgroep

Nederlanders 18+, inclusief Nuon-klanten en -personeel.

Merkomschrijving

Nuon staat/stond niet bekend als een energiebedrijf dat vooroploopt op het vlak van duurzaamheid. Vattenfall wel. Het werkt samen met overheden, bedrijven en consumenten om op elk vlak slimme oplossingen te realiseren die een bijdrage leveren aan het verwezenlijken van zijn ambitie: fossielvrij leven binnen één generatie.

Concept

We moesten een dun koord bewandelen waarbij we enerzijds huidige Nuon-klanten geruststelden dat er eigenlijk niets voor ze veranderde, en anderzijds nadrukkelijk de ambitie van moederbedrijf Vattenfall bij alle Nederlanders over het voetlicht brachten. We deelden hiervoor onze campagne op in 2 fasen. In fase 1, de endorsementfase, introduceerde Nuon het merk Vattenfall en werd de 'samen zijn we meer' boodschap uitgedragen, onderstreept met een tv-commercial waarin een moeder haar dochter in Zweden bezoekt. Toen we definitief afscheid namen van Nuon, wisten we onze klanten 5 dagen lang te boeien met de Vattenfall Vijfdaagse. Door een slimme mix van incentives, spel en merkboodschap leerden ze in 5 dagen alles over het nieuwe merk. In fase 2 schakelden we over naar een boodschap waarmee we naast onze klanten alle Nederlanders lieten voelen dat de naamswijziging van Nuon veel meer is dan alleen een naamswijziging. Vattenfall is namelijk een sterke speler die het verschil wil en kán maken als het gaat om de transitie naar een fossielvrije toekomst. Het concept: raak mensen, die overspoeld worden met negatief nieuws over klimaatverandering, met een positieve boodschap. Een boodschap die ze laat voelen dat de transitie haalbaar is en dat Vattenfall daarin een leidende rol speelt. Niet alleen omdat het een lange historie heeft in het duurzaam opwekken van energie en het hard werkt aan verdere verduurzaming, maar omdat het veel breder denkt dan de productie van energie alleen.

Media- en middelenstrategie

Tv, radio, dagbladen, OOH, online video, display, social en mobile advertising, e-mail, dm (o.a. Vijfdaagse magazine), owned media, in-house event.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken