Van natuurbescherming in Belize naar Burgers’ Mangrove in Arnhem

Van natuurbescherming in Belize naar Burgers’ Mangrove in Arnhem

Categorie
Vrije Tijd
Adverteerder
BURGERS' ZOO
Bureau
De Map
Jaar
2017
Paginanummer
389

Nominatie 2017

Doelstelling

Conservatie: bewustwording van bedreigde mangroves. Educatie: koppeling van onze natuurbescherming in Belize aan Burgers' Mangrove. Recreatie: verhoging bezoekersaantal en klanttevredenheid met de grootste overdekte mangrove ter wereld.

Doelgroep

(Potentiële) bezoekers.

Merkomschrijving

Burgers' Zoo beschermt een natuurgebied met mangroves in Belize. Wereldwijd verdwijnen er veel mangroves, terwijl ze onmisbaar zijn als broedplaats voor vissen. Om onze ruim 1 miljoen jaarlijkse bezoekers hiervan bewust te maken hebben we Burgers' Mangrove geopend.

Concept

Burgers' Zoo koppelt conservatie en educatie aan recreatie om zo betrokkenheid te creëren met de natuur. Daarom hebben we de bedreigde mangroves, ons beschermde natuurgebied en Burgers' Mangrove verbonden met het storytelling-concept 'De grootste overdekte mangrove ter wereld'.

Media- en middelenstrategie

Vanaf de bouw van Burgers' Mangrove hebben we ons verhaal geladen met een bouwblog en een kinderserie op YouTube. De opening ging gepaard met een educatieve kindermusical in het park en een bereik van 2,5 miljoen op Facebook.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken