Van natuurbescherming in Belize naar Burgers’ Mangrove in Arnhem

Van natuurbescherming in Belize naar Burgers’ Mangrove in Arnhem

Categorie
BRANDING 360°
Adverteerder
BURGERS' ZOO
Bureau
De Map
Jaar
2017
Paginanummer
428

Doelstelling

Conservatie: bewustwording van wereldwijd bedreigde mangroves. Educatie: koppeling van ons beschermde natuurgebied in Belize aan de nieuwe Burgers' Mangrove. Recreatie: verhoging van het bezoekersaantal en de klanttevredenheid met de grootste overdekte mangrove ter wereld.

Doelgroep

(Potentiële) bezoekers van Burgers' Zoo, zowel volwassenen als kinderen.

Merkomschrijving

Onze missie is het behouden van (bedreigde) dieren, planten en ecosystemen en het creëren van bewustwording hierover bij onze ruim 1 miljoen jaarlijkse bezoekers. Zo beschermen we al 30 jaar een natuurgebied met mangroves in het Midden-Amerikaanse land Belize. Wereldwijd verdwijnen er grote stukken mangrove, terwijl ze onmisbaar zijn als broedplaats voor vissen en als bescherming van de kustlijn tegen orkanen. Om onze bezoekers bewust te maken van deze essentiële rol hebben we in de zomer van 2017 een stukje Belize naar Arnhem gehaald en Burgers' Mangrove geopend. In deze natuurgetrouwe ecodisplay met vrijlevende zeekoeien, krabben en vlinders leren bezoekers alles over de bedreigde mangroves.

Concept

Burgers' Zoo is geen 'dierentuin' waar je aapjes kunt kijken en we openen dus ook niet zomaar een nieuwe 'attractie'. We koppelen conservatie en recreatie altijd aan educatie en inspiratie om zo betrokkenheid te creëren met de natuur. Daarom hebben we de wereldwijd bedreigde mangroves, ons beschermde natuurgebied in Belize en ons nieuwe ecodisplay Burgers' Mangrove met elkaar verbonden met het storytelling-concept 'De grootste overdekte mangrove ter wereld'.

Media- en middelenstrategie

Vanaf de start van de bouw van de grootste overdekte mangrove ter wereld hebben we het verhaal van Belize en Burgers' Zoo geladen met een informatieve bouwblog met 66.000 bezoekers en een inspirerende kinderserie op YouTube met 800.000 views. De opening van Burgers' Mangrove in de zomervakantie ging gepaard met een educatieve kindermusical in het park met 74.000 bezoekers. Bovendien werden 2,5 miljoen mensen bereikt op Facebook en werd er een 4-delige documentaire uitgezonden op SBS6. Tenslotte kregen we ook veel free publicity op onder andere Radio1 en in RTL Late Night waar we het verhaal over onze nieuwe attractie met een boodschap konden vertellen.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken