Van een kerk naar een merk

Van een kerk naar een merk

Categorie
Non-Profit & Overheid
Adverteerder
REMONSTRANTSE BROEDERSCHAP
Bureau
Publicis
Jaar
2014
Paginanummer
312

Nominatie 2014

Doelstelling

De Remonstranten vormen een van oudsher zeer liberale afsplitsing binnen het Nederlandse protestantisme. Met deze relatief moderne insteek zou deze christelijke kerk de tijd mee moeten hebben. Toch is de bekendheid laag (0.9%) en daalt het ledenaantal al jaren hard. Hoog tijd om van deze kerk een merk te maken.

Doelgroep

Randkerkelijken: mensen met een kerkelijke achtergrond, die zich niet meer aangesproken voelen door de traditionele dogma's. Ze zijn overwegend hoogopgeleid (tussen de 45 en 65 jaar) zoeken antwoorden op levensvragen.

Concept

Bij de Remonstranten staat het individu centraal. Geloof begint niet bij God, maar bij de mens. Die een eigen mening mag vormen en kan twijfelen. Sterker nog, je mag bij deze kerk zelf bepalen waarin je gelooft. In de campagne wordt die persoonlijke vrijheid verwoord met het thema geloof begint bij jou. Daarbij worden leden van de kerk geportretteerd, met een statement over hun eigen geloofsinterpretatie.

Media- en middelenstrategie

Voor een breed bereik wordt outdoor ingezet, in combinatie met mobile marketing. Daarnaast is gekozen voor radiospots op kwaliteitszenders en advertenties in specifieke tijdschriften, o.a. de gidsen van confessionele omroepen. Er is eveneens een belangrijke rol weggelegd voor free publicity. Het is uniek dat een kerk een dergelijke commerciële campagne voert en dat heeft dan ook het nodige stof doen opwaaien. Zeker nadat de NS besloot de uitingen te boycotten (en daar later op terugkwam). Er verschijnen meerdere artikelen over de Remonstranten in de landelijke pers, waaronder Trouw en het Parool en items bij Schepper&Co, IKON-TV en Editie NL.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken