Van BN’er naar TN’er

Van BN’er naar TN’er

Categorie
BRANDING 360°
Adverteerder
SNS BANK
Bureau
Alfred International
Jaar
2018
Paginanummer
462

Nominatie 2018

Doelstelling

SNS is erin geslaagd een plek te verdienen naast de drie grootbanken. Focus op producten is op termijn geen bestendig businessmodel, dus moet SNS de stap maken van transactie- naar relatiebank: van product centraal naar focus op klantbehoeften en hoe SNS die vervult. Voor een relatie is een emotionele basis nodig. Positioneer SNS daarom als de gewone bank voor de gewone Nederlanders. Dit onderscheidt ons van de grootbanken.

Doelgroep

Gewone Nederlanders en Nederlanders die gewoon willen bankieren.

Merkomschrijving

SNS: de normale, nuchtere, no-nonsense bank.

Concept

Vanaf 2014 heeft SNS de grootbanken gechallenged door zich met BN'er Bennie Jolink af te zetten tegen niet-nomaal gedrag van andere banken. Nu is het tijd om van de eigen kracht uit te gaan, expliciet te maken dat wij er voor de gewone Nederlander zijn en te bewijzen dat wij écht snappen wat zijn financiële behoeften zijn. Om ons Heel Normale karakter te versterken, verandert ons reclamegezicht van een BN'er in een TN'er: Bart. Een Typische Nederlander en blije SNS-klant. Iemand in wie we een beetje van onszelf herkennen, en veel van de buurman. Dat wij Nederlanders altijd goed op ons geld letten. Dat we dol zijn op voordeel. Dat moestuintjes, koffiepunten en zegeltjes sparen onze nationale hobby is. SNS snapt de gewone Nederlander als geen ander en speelt hier met slimme proposities en handige formats op in. Zo zetten we een flinke stap in de beweging van transactie- naar relatiebank. En TN'er Bart bewijst zijn waarde in herkenbaarheid door alle middelen heen.

Media- en middelenstrategie

In alle lagen van de campagne staan typisch Nederlandse eigenschappen centraal, uitgerold in massamedia (tv, radio, outdoor), online, social, 1-op-1, POS, PR en branded content, zoals bijv. het digitale contentformat 'Tips voor TN'ers', waarin Bart financiële tips geeft. Waar relevant gebruiken we Bart als herkenbaar gezicht, als symbool voor de typische Nederlander. En via herkenbare symbolen vertalen we de campagne door naar meer Sell-gerichte touch points. Via interne campagnes worden medewerkers betrokken. Kortom, een campagne die in alle lagen, van Touch tot Sell tot Intern bewijst dat SNS de gewone Nederlander begrijpt, door het grote publiek een kleine spiegel voor te houden. Kijk, da's nou een bank die 't snapt.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken