up! Holland up!

up! Holland up!

Categorie
Excellent
Adverteerder
Volkswagen
Bureau
ACHTUNG!
Jaar
2012
Paginanummer
288

Doelstelling

Het verhogen van de merkwaarden sympathiek en innovatief, en vergroten van de modelbekendheid van de nieuwe Volkswagen up! door activatie van ons Official Suppliership van NOC*NSF.

Doelgroep

Autorijdend Nederland.

Concept

Als Official Supplier van auto's voor het Olympisch team (al 25 jaar), wilde Volkswagen dit jaar ook de beste supporters leveren. Om de allerbeste supporters te selecteren, introduceerden we een up! die rijdt op geluid: in plaats van een gaspedaal wordt de auto aangedreven door het gejuich van supporters. Een seedingvideo, TV- en radiocommercial vestigden de aandacht op deze innovatieve technologie. De speciale up! reed vervolgens door Nederland. Twee weken lang probeerden honderden kandidaten zich op 100 meter parcours door het hele land te kwalificeren om als beste supporter naar Londen te gaan.

Media- en middelenstrategie

We voerden een strategie via paid, owned en earned media. Het idee van een auto die rijdt op het gejuich van supporters werd breed opgepakt en zorgde voor veel free publicity: (inter)nationale magazines en e-zines schreven over deze bijzondere, op geluid rijdende up! en hoe enthousiaste supporters zich probeerden te kwalificeren om als beste supporter naar Londen te gaan. Na de PR fase, zorgde een geïntegreerde middelenmix voor bekendheid van de up! en van de Olympische betrokkenheid van Volkswagen. Radio, TV en online waren gericht op brede awareness van de nieuwe up! en riepen tevens op tot deelname. Als content strategie vroegen we drie invloedrijke blogs zelf onze up! te testen en hier verslag van te doen, geheel in hun eigen stijl. Vervolgens reed de speciale up! twee weken door heel Nederland, op zoek naar de beste supporters. Door de recordpogingen van alle deelnemers individueel op video vast te leggen, speelden we handig in op verspreiding via social media. Ter plekke in Londen konden alle supporters in het Holland Heineken House nog een keer bewijzen wie de beste supporter was, door hun gejuich te laten meten in de officiële up! Holland up!
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken