U moet nog steeds de groenten van Hak hebben

U moet nog steeds de groenten van Hak hebben

Categorie
Fast Moving
Adverteerder
Hak
Bureau
Van Walbeek Etcetera
Jaar
2006
Paginanummer
236

Doelstelling

Hak wil terug op het niveau van haar succesjaren. Door de beperkte ondersteuning de afgelopen jaren zijn de bekendheid en het positieve imago van Hak weggezakt. De campagne moet de positieve gevoelens bij haar vroegere gebruikers aanwakkeren waardoor zij weer vaker voor Hak kiezen in plaats van de huismerken.

Doelgroep

We richten ons in eerste instantie op mensen die het merk Hak vroeger in hun hart hadden gesloten. Zij zijn wat ouder en kennen het merk Hak van eigen gebruik en de campagnes met Martine Bijl.

Concept

De positie van Hak staat onder druk. Niet alleen door de opmars van de huismerken, maar ook door de ontwikkeling van koelverse groente. De boodschap uit de vroegere Hak-campagnes is relevanter dan ooit. En Martine Bijl wordt nog steeds direct in verband gebracht met Hak. De strategie is erop gericht volop te profiteren van deze positieve associaties. De langstlopende tv-campagne ooit wordt nieuw leven ingeblazen. De introductie van meneer De Haan jr. en de samenwerking met het Voedingscentrum plaatsen de campagne in het hier en nu. Een uitgekiende pr-cam- pagne zorgt ervoor dat de belangstelling voor de terugkeer van Martine Bijl optimaal wordt uitgenut. Na negen maanden staat Hak weer bovenaan het boodschappenlijstje van veel consumenten. De reclamebekendheid stijgt tot 87% en bij 69% van de mensen is Hak weer top of mind. De groep loyale gebruikers groeit met 30%. (Bron: Intomart GfK). Kortom, Hak is terug en Martine Bijl is terug bij Hak.

Media- en middelenstrategie

Martine Bijl schittert weer in de televisiecommercials voor Hak. Door een intensieve benadering van de media, met onder andere videonieuwsbrieven, was de campagne te zien in talrijke tv-programma’s en verschenen in alle landelijke dagbladen interviews met Martine Bijl. Voor de persbenadering nauw samengewerkt met Creative Venue.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken