Triodos Bank tickertape takeover

Triodos Bank tickertape takeover

Categorie
Dienstverlening Financieel
Adverteerder
Triodos Bank
Bureau
Dawn
Jaar
2011
Paginanummer
174

Winnaar 2011

Doelstelling

Door een aandelenemissie kan iedereen mede-eigenaar worden van de meest duurzame bank van Nederland. Triodos Bank wil dit onder de aandacht brengen van het Nederlandse publiek.

Doelgroep

De 1,8 miljoen cultural creatives van Nederland én beleggingsadviseurs van banken en beleggingsfondsen.

Concept

De aandelenemissie is middenin de kredietcrisis. Koersen dalen en de consument kijkt met wantrouwen naar alles wat met banken te maken heeft. En duurzaamheid is wel het laatste waar men zich nu druk om maakt. Hoe krijgen we mensen dan toch zo ver om te investeren in een bank? En dan ook nog een duurzame bank? Door de wereld te laten zien dat welvaart, vooruitgang en geluk over veel meer gaat dan dalende of stijgende aandelenkoersen alleen. Een boodschap die we vertellen in het hart van het kapitalisme. De Nasdaq, in New York. Op dat financiële wereldpodium nemen we de belangrijkste tickertape ter wereld over, zodat iedereen kan zien waar Triodos Bank voor staat: "happiness up, greed down".

Media- en middelenstrategie

Door de belangrijkste tickertape ter wereld op Time Square over te nemen wordt Triodos Bank wereldnieuws. Via social media, blogs, twitter en andere online media bereiken we opiniemakers, journalisten, fans en consumenten die Triodos Bank nog niet kennen. De actie in New York slaat terug op alle financiële media in Nederland en is wekenlang in het nieuws. De aandelenemissie van Triodos Bank is een succes. Maar nog belangrijker; de bank heeft weer op een agenderende manier laten zien waar ze voor staat: een goed rendement en een betere wereld.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken