TOTO – EK Koning Wesley Sneijder

TOTO – EK Koning Wesley Sneijder

Categorie
Vrije Tijd
Adverteerder
TOTO
Bureau
TBWANEBOKO
Jaar
2021
Paginanummer
450

Winnaar 2021

Doelstelling

Versterk de positie van TOTO als meest geliefde bookmaker van Nederland en vergroot de interactie met -en tussen- spelers rondom het EK voetbal.

Doelgroep

Voetbalminnend Nederland (24+) die het EK nog spannender en leuker wil maken.

Merkomschrijving

TOTO is opgericht door de KNVB en hét merk dat Nederlanders al sinds 1956 in staat stelt om op een verantwoorde manier sportweddenschappen te beleven.

Concept

Toen Oranje na 7 magere jaren eindelijk terugkeerde op een eindtoernooi, paste de koningskroon maar op 1 koppie: die van recordinternational Wesley Sneijder. Op het WK van 2010 kopte de kleinste man van het veld de winnende tegen Brazilië binnen, sloeg trots op zijn voorhoofd en liet Nederland compleet uit zijn dak gaan. Zijn manier van juichen deed denken aan andere Hollandse glorie: Happy hardcore. Dus sloegen we de handen ineen met nineties legends Charley Lownoise en Mental Theo om samen een knaller van een EK-hit te maken. In bijbehorende clip laat Wes zien bijzonder goed te kunnen hakken en maakt hij rappend duidelijk dat niemand dit EK zo lekker zal voorspellen als hij. In de 360° activatie gingen vervolgens de koppen kaal, de TOTO trainingspakken aan en werden de hitlijsten bestormd. Zo vond TOTO zichzelf opnieuw uit binnen een ander cultureel domein. En met succes: het werd onze meest spraakmakende campagne ooit.

Media- en middelenstrategie

Opvallen binnen al het oranje-geweld is áltijd een uitdaging. Vanuit de mediastrategie waren impact, interactie en earned media daarmee de focus. Na een korte tease-fase lanceerden we de campagne tijdens Nederland-Schotland met de volledige 2 minuut durende videoclip. Algehele consensus na afloop: de rust was beter dan de wedstrijd zelf. De grote mediahype (talkshows, radio, online) en social buzz die de lancering met zich meebracht, maakte de campagne direct tot een PR-kanon. Met het verder aanjagen via Veronica Inside (sponsoring) en influencers was Nederland helemaal niet meer te houden. Het nummer werd massaal gedraaid op Spotify, Youtube en de radio. Het trainingspak werd het meest gewilde item van de zomer. Bij de stadions schoren supporters de kop ervoor kaal en op social media deelde ze vol overgave hun eigen hak-video’s. En alhoewel het EK zelf uitging als een nachtkaars, leven het nummer en de pakken nog altijd voort.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken