Toekomst

Toekomst

Categorie
Dienstverlening
Adverteerder
Nuon Retail
Bureau
N=5 communicatie-adviesbureau
Jaar
2006
Paginanummer
124

Doelstelling

Duidelijk maken dat Nuon de eerste partij is die de zekerheid biedt van een vaste prijs voor 5 jaar elektriciteit zodat toekomstige prijsverhogingen kunnen worden voorkomen. En daarmee meer sympathie creëren voor het merk Nuon.

Doelgroep

Primair: consumenten die zich zorgen maken over de almaar stijgende elektriciteitprijs. Secundair: opinieleiders die kritisch staan ten opzichte van de energiesector met name door de almaar stijgende prijzen.

Concept

De prijs van elektriciteit is de afgelopen jaren alleen maar gestegen. Dit brengt voor mensen een hoop onzekerheid met zich mee voor de toekomst. Door VastePrijsStroom te communiceren laten we zien dat Nuon er alles aan doet om mensen voor langere tijd zekerheid te bieden en te beschermen tegen prijsstijgingen. Om dit te verbeelden laat de campagne zien dat er in vijf jaar een hoop kan veranderen (ook dingen die men niet verwacht), maar dat de prijs van elektriciteit gewoon hetzelfde blijft. Een geruststellende gedachte in een onzekere wereld. Om de campagne emotioneel dichtbij te brengen wordt op subtiele wijze ingespeeld op het nationale gevoel: Nederland naar de finale van het WK in Zuid-Afrika, Ali B. als winnaar van de Nobelprijs en de gulden die de plaats van de euro weer overneemt.

Media- en middelenstrategie

Een multimediastrategie waarin in alle middelen op een originele manier gespeeld wordt met de toekomst. Televisie als dragend medium omdat geen ander medium zo sterk in staat is om de relevantie van VastePrijsStroom te tonen en merksympathie te creëren. Outdoor en steigerdoek om de bekendheid van VastePrijsStroom een extra boost te geven. En radio om de herinnering van de TV-campagne te vergroten. Aansluitend op de multimediale campagne is er ook een viral ontwikkeld op NU.nl waarin jij de hoofdrol speelt van een nieuwsbericht in de toekomst.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken