To do

To do

Categorie
Non-Profit & Overheid
Adverteerder
VVD
Bureau
XXS Amsterdam
Jaar
2015
Paginanummer
336

Doelstelling

Voor kiezers is de leider van een politieke de meest zichtbare vertegenwoordiging van het merk. Deze speelt daarmee een belangrijke rol in het kiesproces. Zeker als de partijleider ook minister-president is. Doelstelling van de campagne was om de visie van de VVD bij een zo groot mogelijke groep kiezers tot leven te brengen met inzet van het belangrijkste gezicht van het merk: Mark Rutte.

Doelgroep

Potentiële kiezers.

Concept

Sinds de beroemde spot met Hans van Mierlo in 1967 is de partijleider vaak centraal gezet in de communicatie. Maar zelden goed. Politici worden slechte acteurs die de kiezer in 25 seconden moeten overtuigen op hen te stemmen. De VVD koos voor een andere aanpak, geïnspireerd op de documentaire over topkok Sergio Herman. Mark Rutte werd zeven dagen lang gevolgd door een camerateam dat alles vastlegde. Vervolgens werd een 10 minuten durende mini-docu gemaakt die een helder beeld geeft van het gezicht van de VVD en daarmee de kernwaarden van het merk.

Media- en middelenstrategie

Van die mini-docu werd tijdens het reclameblok een 30 seconden trailer uitgezonden op televisie. De hele mini docu was online te bekijken.
Ook werden fragmenten uit de mini-docu werden gebruikt in prerolls. Daarnaast werd de VVD-campagne ondersteund met radio, outdoor en print.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken