Tikkie, de betaalapp voor iedereen.

Tikkie, de betaalapp voor iedereen.

Categorie
Dienstverlening Financieel
Adverteerder
ABN AMRO
Bureau
N=5
Jaar
2018
Paginanummer
212

Doelstelling

1) Tikkie koppelen aan ABN AMRO zodat het innovatieve karakter afstraalt op de bank. 2) Meer mensen kennis laten maken met het betaalgemak van Tikkie.

Doelgroep

Klanten en niet-klanten van ABN AMRO, 35-plus.

Merkomschrijving

Tikkie is in 2016 gelanceerd door ABN AMRO en met 3 miljoen gebruikers dé app voor het versturen en betalen van betaalverzoeken.

Concept

Gebruik stijgt door méér gebruikers, die in meer betaalsituaties aan Tikkie denken. Inzicht: de doelgroep installeert Tikkie niet omdat ze a) twijfelen over veiligheid en b) niet weten hoe het werkt. Twijfels over veiligheid nemen we weg door ABN AMRO afzender van de campagne te maken. Zo lift de bank bovendien mee op het innovatieve karakter van Tikkie. Mensen snappen hoe Tikkie werkt als ze eenmaal een Tikkie hebben ontvangen en betaald. De focus ligt daarom op terugbetalen. We prikkelen met aansprekende betaalsituaties en #stuurjeeentikkie? Het verhaal achter de betaling maakt voelbaar dat betalen meer is dan een transactie.

Media- en middelenstrategie

Met radio en webvertising bouwen we snel bereik op. Met locatiespecifieke creatie in outdoor inspireren we met voorbeeldsituaties waarin je Tikkie kunt gebruiken.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken