The ultimate driving track

The ultimate driving track

Categorie
Durables
Adverteerder
VREDESTEIN
Bureau
J. Walter Thompson Amsterdam
Jaar
2015
Paginanummer
210

Doelstelling

Autobandenmerk Vredestein richt zich steeds meer op export en wil zich profileren als global brand van de toekomst. Om op te vallen in een op functionaliteit en presentatie gerichte categorie als autobanden kiest Vredestein voor een onconventionele campagne, waarbij testdata van autobanden worden gebruikt als instrumenten voor een grote dj-hit. Met als doel meer naamsbekendheid en voorkeur voor Vredestein bij een jongere doelgroep.

Doelgroep

Mannen (20-40 jaar) uit Europese landen, in het bijzonder Nederland, Duitsland, Spanje en het Verenigd Koninkrijk.

Concept

Muziek heeft het vermogen om rijervaringen te verbeteren. Wanneer je auto rijdt en je hoort jouw favoriete nummer, geeft dat een geweldig gevoel. Dit inzicht hebben we gebruikt voor een atypische campagne-aanpak, waarbij we opvallende, relevante en verrassende branded content creëren die aansluit bij de cultuur van de doelgroep. Met Vredestein-banden kan elke rit een bijzondere ervaring worden. En elke weg de perfecte soundtrack. We vertalen dit inzicht naar een innovatief concept, dat het verbond viert tussen muziek en rijden, samen met Carmen Jordá, testrijder van het Lotus F1-team, en DJ Hardwell, afgelopen twee jaar 's werelds beste dj. Met als resultaat het eerste nummer ooit gemaakt met data afkomstig van autobanden. Testgegevens m.b.t. rijeigenschappen van Vredestein banden zetten we om naar soundsamples, waarmee vervolgens de song is gecomponeerd. Daarmee hebben we content gecreëerd die men zelf actief zal zoeken, graag zal delen, meerdere keren zal bekijken en beluisteren en waar men zelf mee aan de slag kan.

Media- en middelenstrategie

De track is ondersteund via een branded videoclip en een website met o.a een mini-documentaire en een speciale activatie: een open source DJ-tool waarmee je zelf een eigen versie van het nummer kan maken. Het campagneplatform wordt verder ondersteund met een lanceringsevenement voor de internationale pers, verkoopactivering en Spotify-advertising in de belangrijkste Europese landen voor Vredestein.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken