The power of The People Network

The power of The People Network

Categorie
Business-to-Business
Adverteerder
TNT
Bureau
ETCETERA
Jaar
2014
Paginanummer
58

Nominatie 2014

Doelstelling

Primair: Laat alle stakeholders na enkele jaren afwezigheid zien dat TNT alive & kicking is. Secundair: Positioneer TNT als human challenger in de masculiene logistieke wereld van techniek, hubs, vliegtuigen & trucks.

Doelgroep

Intern: 60K medewerkers wereldwijd. Extern: Primair MKB, secundair grootzakelijke klanten & investeerders.

Concept

TNT heeft alles voor de perfecte transactie: een grote vloot vliegtuigen, trucks & vans. Een wereldwijd netwerk met 20 hubs & 550 depots in meer dan 60 landen. Maar bij TNT vinden we de wereld al technologisch genoeg. De klant is geen barcode, TNT geen robot. TNT gelooft in persoonlijke relaties met de klant. Zo levert TNT niet alleen pallets & pakketten, maar ook klantvriendelijkheid. De mensen maken het verschil. TNT is The People Network.

Media- en middelenstrategie

Als The People Network moet alles een persoonlijke aanpak onderstrepen: Persoonlijk1: Selfiebox: De campagne start met een interne kick-off. Een 40-tal zelf ontwikkelde TNT-boxen wordt over de wereld verstuurd, naar TNT-hubs, depots & kantoren. De box kan maar 1 ding: een selfie uploaden om je zo aan te sluiten bij het mondiale TNT People Network, direct zichtbaar op een microsite. Tienduizenden collega's sluiten zich aan. Persoonlijk2: Big filmstatement: Om medewerkers, klanten, prospects te overtuigen dat TNT nog meedoet op het wereldtoneel en na de mislukte overname door UPS here to stay is, wordt een grote film geproduceerd. Voor op tv in 8 landen. En voor 33 landen als gepersonaliseerde video. Hierin naam, adres, Street View-beelden van de ontvanger verwerkt. Persoonlijk3: Localized billboards: Posters met naam van stad/bedrijventerrein in kopregel. Persoonlijk4: Free trial: Om te ervaren hoe persoonlijk TNT werkt, krijgen prospects een gratis shipment door heel Europa. Persoonlijk5: TNT Social Hub: We gaan continu interactie aan in alle landen. We activeren met diverse videos/posts en reageren op comments/likes. Persoonlijk6: Daan Daams: Niet zomaar een TNT-medewerker, maar de hero van de campagne.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken