The Mystery of the Budokan

The Mystery of the Budokan

Categorie
Actualiteiten
Adverteerder
INTERNATIONAL JUDO FEDERATION (IJF)
Bureau
2Basics BV
Jaar
2021
Paginanummer
66

Nominatie 2021

Doelstelling

De Internationale Judo Federatie (IJF) zoekt innovatieve en digitale kanalen om kinderen wereldwijd in contact te brengen met de sociaal-emotionele waarden van de judosport.

Doelgroep

Kinderen tussen 8 en 14 jaar.

Merkomschrijving

De Internationale Judo Federatie is een wereldwijde non-profitorganisatie voor de meest educatieve sport ter wereld: judo.

Concept

Tijdens de start van de Olympische Zomerspelen lanceert IJF 'The Mystery of the Budokan', vernoemd naar de judotempel in Tokyo. Voor het eerst sinds 1964 vindt het Olympisch judotoernooi weer plaats in de heilige Budokan. In het populaire spel Minecraft is een wereld ontwikkeld waarin de acht belangrijkste waarden uit de judosport centraal staan. Spelers moeten via challenges verschillende minigames volbrengen. Binnen drie maanden telde deze IJF-wereld ruim 950.000 unieke spelers.

Media- en middelenstrategie

Naast de socialmedia-inzet op de eigen kanalen van IJF en Minecraft, werden rond de Olympische Spelen bekende streamers en TikTok-influencers ingezet om zoveel mogelijk kinderen kennis te laten maken met deze nieuwe wereld.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken