The Mystery of the Budokan

The Mystery of the Budokan

Categorie
Non-Profit & Overheid
Adverteerder
INTERNATIONAL JUDO FEDERATION (IJF)
Bureau
2Basics BV
Jaar
2021
Paginanummer
281

Nominatie 2021

Doelstelling

De Internationale Judo Federatie (IJF) zoekt innovatieve en digitale kanalen om kinderen wereldwijd in contact te brengen met de sociaal-emotionele waarden van de judosport.

Doelgroep

Kinderen tussen 8 en 14 jaar.

Merkomschrijving

De Internationale Judo Federatie is een wereldwijde non-profitorganisatie voor de meest educatieve sport ter wereld: judo.

Concept

In de populaire game Minecraft is een wereld ontworpen die zich afspeelt rondom de Japanse judotempel 'Budokan'. De acht belangrijkste waarden uit de judosport staan centraal en door middel van minigames moeten challenges volbracht worden. De spelers die 'The Mystery of the Budokan' tot een goed einde brengen, worden 'Champion for life'. Binnen drie maanden telde deze IJF-wereld ruim 950.000 unieke spelers.

Media- en middelenstrategie

In samenwerking met Microsoft zijn de Minecraft-kanalen optimaal benut. Zowel internationaal als in Nederland werd de wereld gepusht via het educatieve Minecraft-platform. Op scholen in Nederland en daarbuiten krijgen leerlingen de kans om via game-based learning kennis te maken met de sociaal-emotionele waarden van de judosport.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken