The McNificents

The McNificents

Categorie
Retail
Adverteerder
MCDONALD'S NEDERLAND
Bureau
TBWANEBOKO
Jaar
2019
Paginanummer
293

Winnaar 2019

Doelstelling

Benadruk de verbinding tussen McDonald's en het Ronald McDonald Kinderfonds om het imago van McDonald's als een maatschappelijk betrokken merk te versterken.

Doelgroep

18 tot 55. Focus op families.

Merkomschrijving

Het Happy Meal staat symbool voor het partnership tussen McDonald's en het Kinderfonds. Ieder jaar wordt hier extra aandacht aan gegeven met een campagne rond McHappy Day.

Concept

Het Kinderfonds zorgt dat families bij elkaar kunnen zijn als een kind in het ziekenhuis ligt. Kinderen genezen sneller als hun familie dichtbij is. Het geeft hen superkracht. Deze superkracht laat McDonald's zien in de McNificents. 3 kinderen vertellen hun verhaal met behulp van hun superhelden alter-ego en benadrukken het belang van de Ronald McDonald Huizen.

Media- en middelenstrategie

In aanloop naar McHappy Day introduceerden we de kinderen en hun verhalen via TV, POP, de social kanalen van beide partners en ambassadeurs en OLV. Met PR verspreidden we hun verhalen nog breder. Op de dag zelf vervingen we de iconische Happy Meal-speeltjes voor 3 actiepoppetjes van de McNificents en stonden alle restaurants in het teken van deze superhelden, ondersteund door print en DOOH.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken