The Good Search

The Good Search

Categorie
Dienstverlening Financieel
Adverteerder
ABN AMRO
Bureau
N=5 (TheGoodSearch) & Wefilm (film Billy de Wereldredder)
Jaar
2016
Paginanummer
140

Doelstelling

Sociaal ondernemers streven naar maatschappelijke impact en een gezond businessmodel. Voor hen is winst geen doel, maar een middel om een sociaal doel te bereiken. Met de campagne willen wij bewijzen dat ABN AMRO sociaal ondernemers begrijpt en écht verder helpt.

Doelgroep

Bewuste consumenten en sociaal ondernemers.

Concept

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is funding niet het grootste probleem voor sociaal ondernemers. Dat is namelijk het vinden van nieuwe klanten. Als potentiële klanten online zoeken komen de grote bedrijven door hun flinke investeringen online altijd bovenaan. Door de automatische toevoeging van sociale zoektermen en filters is dat met 'The Good Search' verleden tijd. Sociaal ondernemers staan bovenin de zoekresultaten en daarmee kunnen consumenten eenvoudiger voor een duurzame optie kiezen.

Media- en middelenstrategie

Speciaal om het onderwerp op de kaart te zetten is de korte film 'Billy de Wereldredder' ontwikkeld waarin een ondeugend meisje oproept de wereld in 2017 mooier te maken door bij sociaal ondernemers te kopen. Deze film is Nederland breed verspreid via social, online en in bioscopen. Daarnaast creëerden we zichtbaarheid en traffic door de zoekmachine te verspreiden via online advertising, social media kanalen van o.a. sociaal ondernemers, pr en branded content. Videoportretten gaven de ondernemers een gezicht op social media en eigen kanalen van ABN AMRO om meer diepte-informatie te geven.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken