The Exit Years

The Exit Years

Categorie
Dienstverlening Financieel
Adverteerder
ABN AMRO MEESPIERSON
Bureau
LVB
Jaar
2021
Paginanummer
172

Winnaar 2021

Doelstelling

Jaarlijks verkopen meer dan tienduizend ondernemers hun bedrijf. ABN AMRO MeesPierson wil met deze prospects in gesprek gaan in de periode dat ze bezig zijn met deze verkoop.

Doelgroep

Ondernemers die overwegen om hun bedrijf te verkopen en ondernemers die hun bedrijf net verkocht hebben.

Merkomschrijving

ABN AMRO MeesPierson is een ondernemende private bank. De bank verplaatst zich in de financiële leefwereld van haar klanten en streeft naar een duurzame klantrelatie. De bank stelt hen in staat om altijd en overal de beste financiële keuzes te maken, nu en in de toekomst.

Concept

Een bedrijf starten is een feestje. Een bedrijf verkopen, dat is andere koek. Het voelt als een achtbaan. De spanning rondom de deal. En de vraag: wat doe je daarna? Het einde van een tijdperk. Veel ondernemers hebben het er moeilijk mee. Anderen genieten juist, minder verantwoordelijkheden en vaak een mooie som geld op de bankrekening. Maar wat te doen met al dat geld? De een gaat genieten, de ander valt in het spreekwoordelijke zwarte gat. Met een contentcampagne gericht op bedrijfsoverdracht zet de bank zich neer als dé expert die begrijpt wat er komt kijken bij de verkoop van een eigen onderneming. Als dé expert die (ex-)ondernemers als de beste kan adviseren wat te doen met dit nieuw verkregen vermogen. En vooral, wat niet te doen. Met dit inzicht was het campagneconcept geboren: The Exit Years.

Media- en middelenstrategie

Aansprekende verhalen waarin ondernemers volledig open zijn over hun bedrijfsverkoop. Met alle bijbehorende emotie en twijfels. Dat werd de kern van het concept. Er is al veel ondernemerscontent beschikbaar bij vakmedia. We zochten het persoonlijke verhaal achter de zakelijke en financiële beslissing. Juist daarin zou de bank zich kunnen onderscheiden van andere content. Centraal in de campagne stond een documentaire waarin vier ondernemers werden gevolgd die hun bedrijf hebben verkocht. Te zien op Videoland en RTLZ. Vervolgens werden alle afgeleide middelen, zoals social content, achtergrondartikelen en rekenvoorbeelden gedeeld via eigen kanalen van de bank en via een betaalde social campagne. Daarmee werd de doelgroep vanuit meerdere kanalen met een totale mix aan content bereikt en verleid. Resultaat: een van de meest succesvolle campagnes die de private bank voerde.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken