The Blue Tire

The Blue Tire

Categorie
BRANDING 360°
Adverteerder
SWAPFIETS
Bureau
TDE
Jaar
2021
Paginanummer
494

Doelstelling

Nederland, België, Frankrijk en Denemarken zijn de belangrijkste groeimarkten voor Swapfiets. Om deze groei te versnellen, had Swapfiets het doel om haar merkbekendheid te vergroten met de iconische blauwe voorband als tastbaar element.

Doelgroep

Consumenten in Nederland, België, Frankrijk en Denemarken die in een stad wonen en daarmee een potentiële afnemer zijn van de diensten van Swapfiets.

Merkomschrijving

Swapfiets is 's werelds eerste 'bicycle as a service' bedrijf. Opgericht in 2014 in Nederland, groeide de scale-up snel uit tot een toonaangevende leverancier van micromobiliteit in Europa, met inmiddels meer dan 250.000 leden.

Concept

De Swapfiets voorbanden schitteren al in veel Europese steden, maar we vonden dat er geen betere manier was om de naamsbekendheid te vergroten dan de iconische blauwe voorband mee te laten draaien in 's werelds beroemdste wielerwedstrijd: de Tour de France.

In een partnership met Team Jumbo-Visma werd het unieke recht opgenomen dat de ploeg in 2021 tien keer op een blauwe voorband ging rijden. Een gedurfde zet binnen de conventionele wielerwereld. Bandenleverancier Vittoria zette alle zeilen bij om deze revolutionaire blauwe raceband te ontwikkelen en te testen, waarna Swapfiets klaar was om onderdeel te worden van de Tour.

Media- en middelenstrategie

Het unieke karakter van de blauwe band bood enorme PR-kansen. Zeker omdat de Tour gevolgd wordt door meer dan 2.000 journalisten, waarvan de meeste aanwezig zijn bij de ploegenpresentatie. Hét perfecte moment om deze campagne te lanceren en de blauwe band aan de wereld te tonen. Tegelijkertijd ontvingen de journalisten een digitale perskit waarin de samenwerking tussen Team Jumbo-Visma en Swapfiets werd toegelicht.

Verschillende guerilla acties, een wereldrecord, de inzet van wielerinfluencers en eigen social kanalen ondersteunden het eerste nieuws en hielden de (online) conversatie gaande in de eerste dagen van de Tour. En toen de ploeg daadwerkelijk op de blauwe band ging rijden, spraken commentatoren in diverse landen minutenlang over de band en het concept van Swapfiets. Het succesverhaal was compleet toen Wout van Aert zijn blauwe voorband als eerste over de finishlijn op de Champs Élysées drukte op het moment dat elke wielerfan toekeek.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken