The biggest thing we move is time

The biggest thing we move is time

Categorie
Business-to-Business
Adverteerder
MAMMOET
Bureau
DDB & Tribal Amsterdam
Jaar
2013
Paginanummer
74

Winnaar 2013

Doelstelling

Mammoet heeft stevige groeiambities voor de komende jaren. Hoewel het merk Mammoet bekend is in de wereld van zwaar horizontaal en verticaal transport, heeft niet iedereen de propositie van Mammoet scherp voor ogen. Daarom was Mammoet op zoek naar een nieuwe internationale campagne die Mammoet een unieke positie geeft in een wereld waarin alles 'groot is' en de emotionele betrokkenheid bij het merk vergroot. De campagne laat zien hoe Mammoet het verschil maakt met slimme en creatieve oplossingen, die zich direct vertalen in sterke argumenten voor de sales force.

Doelgroep

Primair: klanten en prospects wereldwijd, o.a. energiebedrijven, mijnbouw, chemie, offshore en overheden. Secundair: eigen medewerkers (top & middle management).

Concept

Make a statement, tell a story. In de wereld van Mammoet is alles groot. Grote machines verplaatsen grote objecten over grote afstanden. Maar al die kracht en macht is niets zonder een plan. De business van Mammoet gaat niet om groot, maar om tijd. Of zoals de klanten het noemen: uptime, turnaround time en time to market. Door met creatievere oplossingen te komen en slimmer te plannen lukt Mammoet wat anderen niet lukt: de deadline naar voren halen. Elke gewonnen dag bespaart een klant al gauw miljoenen. In de campagne laten we keer op keer zien hoe Mammoet de tijd beetpakt en verkort. Hiervoor maken we de tijd tastbaar in de vorm van een tijdlijn die als een rode draad door alle verhalen loopt. The biggest thing we move is time.

Media- en middelenstrategie

De doelgroep is klein en sterk verspreid. Massamedia hebben weinig zin. Daarom zetten we juist in op een breed scala aan gerichte middelen die zo goed mogelijk aansluiten bij het online zoekgedrag en contactmomenten van klanten. Kortom: DM, advertenties vakbladen, sales kits, projectbrochures, corporate film en een vernieuwde website. Eigen medewerkers bereiken we additioneel via posters, table tops en kleding.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken