Tele2 ontketent volgende datarevolutie: HOE DAN?!

Tele2 ontketent volgende datarevolutie: HOE DAN?!

Categorie
Dienstverlening
Adverteerder
TELE2
Bureau
INDIE Amsterdam
Jaar
2017
Paginanummer
122

Winnaar 2017

Doelstelling

Nederlanders willen het liefst de hele dag onbezorgd data streamen op hun telefoon. Maar de prijzen van databundels of de verplichting pakketten af te nemen zorgen voor een rem. Tele2 gaat daar verandering in brengen en biedt unlimited data, bellen en overal schandalig snel 4G voor €25. Tele2 wil z'n volgende datarevolutie ontketenen en heel Nederland laten weten dat 'Unlimited' op het nieuwste 4G-netwerk nu écht voor iedereen beschikbaar is.

Doelgroep

Alle Nederlanders met een smartphone.

Merkomschrijving

Tele2 is de Fun Rebel van de Nederlandse telecom en wil dat iedereen zorgeloos het internet helemaal leeg kan trekken. Niet omdat het moet, maar omdat het kan.

Concept

Tele2 heeft een bijna onmogelijk goed aanbod. Unlimited data én overal schandalig snel 4G voor maar €25. Hoe kan dat? Hoe doen ze dat? HOE DAN?! In deze campagne staan deze vraag en verbazing centraal. We laten niet alleen het onmogelijke aanbod zien, maar ook wat je er als consument mee kunt. In een typische Tele2-wereld laten we met een vader, dochter en tuinman 3 karakters zien, die wel dezelfde wens hebben: onbeperkt, ongeremd en ongehoord veel data gebruiken. Ook in de creatieve executie is de verbazing van 'HOE DAN?!' voelbaar: je moet er steil van achterover slaan.

Media- en middelenstrategie

De mediastrategie maakt de nieuwe vuistslag van Tele2 in alle media zichtbaar én bereikt heel Nederland. Bij de lancering worden 3 korte 20" TVC's in 1 blok uitgezonden. Zo claimen we gevoelsmatig het hele blok en knallen we keihard met het aanbod tussen de ogen. Online volgt direct met content & conversie om dit winnende aanbod nóg meer als een overweldigend statement te communiceren. En de bekendmaking van het aanbod zorgt voor de nodige buzz in pr. De volgende datarevolutie is gestart! De klantenbase is één van de belangrijkste pijlers, dus zijn de 10GB- en 24GB-klanten gratis en vrijblijvend geüpgraded naar de Unlimited-bundel. Om twijfelaars te overtuigen bouwen we through-the-line aan de kwaliteitsperceptie en verdere bekendmaking van het nieuwste 4G-netwerk. Altijd wordt de vraag HOE DAN?! beantwoord met het winnende aanbod, zodat alle middelen voor conversie kunnen zorgen. Het aanbod en de campagne zijn in your face, maar natuurlijk nog wel met de lol en uitbundigheid van Tele2. Een ongekend succes.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken