TeamNL, Écht Oranje

TeamNL, Écht Oranje

Categorie
Vrije Tijd
Adverteerder
NOC*NSF
Bureau
TBWAUNITED
Jaar
2016
Paginanummer
414

Nominatie 2016

Doelstelling

Het merk TeamNL werd eind 2015 gelanceerd. Het staat voor de Nederlandse topsport, waaronder alle Olympische en Paralympische sporters en staf. TeamNL wil in 2016 niet alleen naamsbekendheid, het wil ook heel Nederland inspireren om de beste versie van zichzelf te worden. Natuurlijk wil het ook zoveel mogelijk support tijdens de Spelen.

Doelgroep

Iedereen in Nederland. Sporters en (nog) niet-sporters.

Concept

Het Olympische leven heeft geen aandikken nodig, niets is meer inspirerend dan de werkelijkheid. Daarom het concept "TeamNL, Écht Oranje". We laten van heel dichtbij zien hoe het leven van de TeamNL sporters nu écht is. Met elke dag volop bijdrages van de sporters zelf, ongefilterd en vol interactie met het publiek. We laten zien hoe onze sporters 'gewone' mensen zijn die alles geven om bijzondere prestaties te halen, dat excelleren geen toeval is, maar bloed, zweet en boerenkool. Inspirerend en benaderbaar: iedereen kan meedoen met TeamNL.

Media- en middelenstrategie

Dankzij samenwerking met de NOS, TMG, Twitter, Radio 538, Interbest en Exterion Outdoor bereiken we heel Nederland via verschillende kanalen. Het eigen TeamNL platform wordt dé plek waar sporters en fans bij elkaar komen. Op @TeamNLtweets, Instagram en Facebook laat elke dag een andere TeamNL sporter of coach het Olympisch leven zien tijdens de lange aanloop naar Rio. De TeamNL redactie en o.a Humberto Tan creëren tijdens de Spelen dagelijks talkshows en videocontent naast de meerdere livestreams en de uitingen op radio, TV, krant en outdoor. Via digital outdoor, banners, de Telegraaf en de TeamNL app kondigen we belangrijke wedstrijden én medailles aan. In de Olympic Experience in Den Haag wordt actief gesport. Zo wordt TeamNL een bron van inspiratie voor een trots Nederland.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken